Víte, že... čeští rozhodčí budou pískat zápasy kvalifikace na MS

Kvalifikační turnaje na Mistrovství světa 2023, které se bude příští rok konat na Taiwanu, již znají vedle lokalit a pořadatelství i nominované rozhodčí a české zastoupení bude velmi významné.

První kvalifikační turnaj se bude konat v říjnu v Kolíně, kam zamíří šest reprezentačních výběrů a nominaci Komise rozhodčích IKF na tuto akci obdrželi čeští mezinárodní rozhodčí Denisa Kolářová a Lukáš Pazourek. 

Druhý kvalifikační turnaj se uskuteční na začátku listopadu v tureckém městě Antalya a nominován byl český rozhodčí Lukáš Filip, který stále vévodí celosvětovému pořadí v počtu odřízených mezinárodních zápasů a jedním z kolegů bude slovenský Peter Bušík, který dlouhodobě působí na českých palubovkách a společně se tak budou moci představit v mezinárodních zápasech jako dva hlavní rozhodčí, což je nově platným pravidlem IKF od července 2022. Jejich posledním společným zápasem na mezinárodní scéně bylo finále ME 2016 v nizozemském Dordrechtu, kde Bušík v roli čárového rozhodčího asistoval Filipovi při jeho čtvrtém finálovém zápase ME v řadě.


Komentáře

komentáře Disqus