Česká korfbalová extraliga zažila střelecký rekord této sezóny

Jediné utkání tohoto extraligového víkendu přineslo velmi zajímavý souboj moravských družstev a zároveň pohárových zástupců. Celkem mohli diváci vidět padesát košů, což byl výrazný nárůst nad dosavadním průměrem 33,6 koše a rovněž posun v absolutním maximu, které z minulého kola činilo 41 košů.

KK Brno v pozici nejúspěšnějšího českého družstva posledních let nastoupil do zápasu se čtyřmi českými reprezentantkami, které dokázaly nastřílet celkem 19 košů a nejstarší z nich Eliška Zieglerová zaznamenala nejlepší dámský výkon této sezóny, když skórovala celkem devětkrát. Vedle českých reprezentačních dam oblékli brněnský dres i dva reprezentanti Slovenska (Bušík a Krajč), kteří plnili hlavně role dělníků pole a připsali si každý po jednom koši.

V dresu domácího SK RG Prostějov se představila čtveřice mužských českých reprezentantů, která zaznamenala celkem 15 košů a přesně rozdíl mezi čtveřicí reprezentačních brněnských žen a čtveřicí mužských protějšků v hanáckém dresu nakonec činil rozdíl v konečném výsledku. Brněnské družstvo se během prvního poločasu ujalo vedení 13:17 a tento náskok dokázalo uhájit až do konce zápasu a stáhlo tak náskok prostějovského družstva v tabulce na pouhé dva body a navíc brněnské družstvo má o jeden odehraný zápas méně.

SK RG Prostějov – KK Brno --> 23:27 (poločas 13:17)

  • Koše:
    • Šnajdr 7, Galíček 5, Kubů 4, Vyroubal 2, Tichý 1, Lešanská 1, Křížková 1, Lorencová K. 1, Lorencová N. 1
    • Zieglerová 9, Skála 5, Drábková 4, Jemelíková 3, Sahatciu 3, Sládek 1, Bušík 1, Krajč 1     
  • Žluté karty:
    • Petr Šnajdr – 28.minuta 
    • Ondřej Sládek – 41.minuta 

 


Komentáře

komentáře Disqus