Po třetím kole České korfbalové extraligy vede s náskokem SK RG Prostějov

Po třetím kole České korfbalové extraligy vede s náskokem SK RG Prostějov, střelcům vládne famózní Vlastimil Krejčí

V sobotu 20.listopadu se odehrála dvě utkání 3.kola extraligy, když nejprve domácí SK RG Prostějov přivítal znojemské Modré slony a ve večerním duelu se v Sezimově Ústí představila družstva KCC Sokol České Budějovice a úřadující mistrovské družstvo z poslední odehrané sezóny 2018-2019 KK Brno.

Solidně zaplněná hala v Prostějově, kde vedle fanoušků byly v hledišti i hráči reprezentačního výběru talentované mládeže U15, viděla bojovné utkání, kterému chybělo jen více košů. Obě družstva předváděla dynamický korfbal, ale potýkala se střeleckou neschopností, a to i z jasných a dobře připravených pozic. Poločasové skóre 9:6 ve prospěch domácích naznačovalo, že o vítězi ještě ani zdaleka není rozhodnuto. Druhá půle přinesla opět úporný boj a velmi dlouhou pasáž bez vstřeleného koše, když výsledek 9:7 svítil na tabuli déle než deset minut. Střelecké trápení protrhli až po několikanásobném střídání domácí Hanáci a udělali tak důležitý krok k dalšímu vítězství v sezóně. Nejlepším střelcem utkání byl domácí Petr Galíček, který zaznamenal 5 košů, ale vedení ve střelecké tabulce ztratil.

SK RG Prostějov – MS YMCA Znojmo      16:11 (poločas 9:6)

Koše: Galíček 5, Vyroubal 3, Tichý 2, Šnajdr 2, Kubů 1, Lešanská 1, Lorencová K. 1, Valenta 1 – Podzemský 3, Žák I. 2, Žák J. 1, Filipovszká 1, Nguyen 1, Pavlíčková 1, Šebelová 1, Toufar 1

Večerní duel v Sezimově Ústí se stal úžasným střeleckým představením bývalé reprezentační hvězdy Vlastimila Krejčího, který v osmatřiceti letech dokázal zatížit konto brněnského družstva neuvěřitelnými jedenácti koši a probojoval se tak na vedoucí příčku střelecké tabulky, a to nastoupil v probíhajícím ročníku pouze ke dvěma zápasům. Před hrstkou fanoušků, mezi nimiž by i předseda Českého korfbalového svazu Daniel Valeš, se odehrálo zajímavé utkání s několik zvraty ve vývoji skóre. V poločasové přestávce bylo skóre vyrovnané 10:10 a v průběhu druhého poločasu se ujalo vedení domácí jihočeské družstvo, ale za stavu 19:17 se českobudějovická mašina zadrhla a pěti koši v řadě si první vítězství v nové sezóně připsalo KK Brno.

KCC Sokol České Budějovice – KK Brno   19:22 (poločas 10:10)

Koše: Krejčí 11, Kortus 4, Kracík 3, Tsybyktarov 1 – Drábková 5, Literová 3, Sahatciu 3, Zieglerová 3, Bušík 2, Sládek 2, Jemelíková 1, Němeček 1, Skála 1, Skálová 1

 

Tabulka:

  1. SK RG Prostějov                               3z.          6b.         58:36
  2. MS YMCA Znojmo                             2z.          2b.         29:31
  3. KK Brno                                             2z.          2b.         38:41
  4. KCC Sokol České Budějovice           3z.          0b.         43:60

 


Komentáře

komentáře Disqus