PKC je podesáté mistrem Nizozemska

Vyvrcholení tohoto ročníku nejvyšší nizozemské korfbalové soutěže Korfballeague přineslo souboj dvou nejlepších družstev této sezóny a zároveň bylo i soubojem dvou nejúspěšnějších klubů nizozemské korfbalové historie. Poprvé v historii se však přímého přenosu dočkali i diváci České televize, když z Korfbalového studia, jež moderoval skvělý Tomáš Voda, zápas komentoval Matěj Vlček, jež je profesionálním komentátorem České televize a nově má ve svém portfoliu i korfbal.

Družstva PKC a Fortuna si zopakovali finálový souboj z roku 2019, kdy vyhrála Fortuna a na dlouhou dobu se jednalo o poslední zápas Korfballeague. Na začátku roku 2021 dokázal nizozemský korfbal získat, jako poloprofesionální sport, výjimku a soutěž bylo nakonec se zkráceném režimu možné odehrát. Hala Ahoy byla ochuzena o deset tisíc fanoušků, ale korfbal se hrál napínavý.

V prvním poločasu udávalo tempo družstvo Fortuny, které si udržovalo malé vedení a do přestávky šlo za jednokošového vedení 9:8. Ve druhé půli si červenobílý tým Fortuny vypracovalo vedení 11:9, ale pak se začala karta obracet, když zejména dámy PKC rozjely famózní střeleckou show. Sanne van der Werffová se ukázala ve skvělé formě a potvrdila pozici nejlepší střelkyně play-off, když ve finále zaznamenala úžasných 8 košů. Navíc trenér PKC Wim Scholtmeijer stáhl nevýrazného Jelmera Jonkera a nahradil jej Arjenem van Houwelingem, který se odvděčil skvělým výkonem – doskakoval a dokázal se střelecky prosadit. Konec zápasu se tak odehrával již plně v režii PKC Papendrecht, který si tak připsal jubilejní desátý nizozemský mistrovský titul.

PKC Papendrecht – Fortuna Delft           22:18        (poločas 8:9)

Koše: van der Werffová 8, Zuijdwegtová 5, Leeuwenhoek 3, van Houwenlingen 2, Schroderová 2,  Hinzbergenová 1, Caluweová 1 – Preuninger 4, Hoeková 4, Lokhorstová 3, Visscher 3, Priesová 2, van der Steen 1, Reijgersberg 1


Komentáře

komentáře Disqus