SUPERLIGA 2019 - čtvrtfinále

Superliga 2019 – čtvrtfinále

Dnes byla na programu Superligy 2019 čtvrtfinálová střetnutí, ve kterých se poměřili družstva z Modré a Zlaté základní skupiny. Do semifinále nakonec postoupila dvě nejlepší družstva z každé skupin, čímž potvrdila svou formu ze základních skupin. Za 13 dní se tedy můžeme těšit na žhavé semifinálové duely mezi Alligators Teamem a MS Teamem v prvním případě a mezi PRO Bananas a Hooks Teamem, kteří budou bojovat o postup do prvního finálového střetnutí Superligy v historii.

Nejlepším střelcem dosavadního průběhu Superligy 2019 je Patrik Nguyen, který potvrdil svou formu i dnes a celkem drží solidní průměr 6,25 koše na zápas. Mezi ženami drží první místo Denisa Kolářová, která na svém střeleckém kontě devatenáct košů a průměr necelých pět košů na zápas.

Čtvrtfinále

MS Team – Respo Team                              24:9       (po poločase 15:3)

První koš čtvrtfinálových střetnutí vstřelila kapitánka Respo Teamu Miloslava Mensová a na několik minut tak zajistila svému družstvu překvapivé vedení. MS Team vedený trenérem reprezentační devatenáctky Jiřím Podzemským však skóre ve čtvrté minutě vyrovnal a do poločasu vedl již 12:2. Střelecky se zaskvěl zejména Ivan Žák, který byl nejlepším se šesti koši následovaný pětikošovou trojicí Miloslava Mensová, Monika Mostbeková a Patrik Nguyen, který zůstává s dvaceti pěti koši na čele střelecké tabulky.

Koše: Žák I. 6, Mostbeková 5, Ngyuen 5, Šebelová 4, Filipovszká 2, Toufar 1, Simonidesová 1 – Mensová M. 5, Mensová A. 2, Petz 1, Palfy 1

Alligators Team – Spice Team                   18:16     (po poločase 6:4)

Spice Team, který se čtvrtfinále musel obejít bez slovenských hráčů, ale s velice zkušeným týmem s věkovým průměrem nad 31 let, začal zápas výborně a po koši Venduly Jemelíkové vedl 0:1 . Zajímavý a vypjatý duel měl výbornou úroveň i nasazení všech hráčů na hřišti. Alligators Team vedený reprezentačním trenérem Ivo Kracíkem otočil na 4:1 na konci první čtvrtiny, když Spice Team mohl litovat neproměněné penalty, kterou nedal za stavu 2:1 Ondřej Fridrich. I druhá čtvrtina nabídla mnoho vypjatých soubojů a mnoho neproměněných šancí, když Fridrich neproměnil další penaltu a Alligators tak drželi vedení 6:4. Na začátku druhého poločasu se však do výraznějšího vedení dostali svěřenci Ivo Kracíka, když odskočili na 11:5, ale drama pokračovalo, když Spice Team snížil do konce třetí čtvrtiny na 12:9 a hned na začátku posledního dějství dokonce na 12:10. Alligators si však stále udržovali tří až čtyřkošový náskok a dokázali vybojovat postup do semifinále.

Koše: Kolářová 4, Štefák 3, Berenyi 3, Tasnadi 3, Zsolt 2, Pešák 2, Tsybyktarov 1 – Drábková 4, Vávra 3, Jemelíková 3, Faltýnková 2, Sahatciu 2, Šedý 2

 

Hooks Team – CZE U17 „A“                        15:11     (po poločase 10:3)

Družstvo kapitána Michaela Háka vstoupilo do zápasu velmi koncentrovaně a od začátku dával českým lvíčatům jasně znát, že nechce dopustit žádné překvapení a během prvního poločasu si vypracoval výrazné vedení 10:3. Do druhého poločasu trenér Hák vystřídal, když v jeho družstvu zasáhlo do zápasu celkem třináct hráčů a svěřencům reprezentačního trenéra Máši se podařilo ve druhé půli skóre zkorigovat a svým výkonem rozhodně nezklamali – vždyť druhý poločas vyzněl v jejich prospěch poměrem 11:9 a byl jistě jejich nejlepším poločasem v dosavadním průběhu Superligy.

Koše: Literová 6, Štěpánová 4, Tichý 2, Jiřička 2, Hák 1, Hasnedl 1, Ziegler 1, Martinec 1, Škrobová 1 – Nováková 3, Němcová 3, Šťastný 3, Kohl 2, Šrůtová 1,Nevludová 1, Štěpánek 1

CZE „2“ U17 – PRO Bananas                       7:33       (po poločase 3:13)

Před začátkem posledního dnešního zápasu byla předána další cena, kterou udělují fanoušci na sociálních sítích hlasováním o nejlepší koš jednotlivého kola a vítězkou se stala Nikola Lorencová za svou proměněnou donášku ve včerejším zápase. Do dnešního utkání vstoupilo lépe druhé reprezentační družstvo, když donášku poměnila Vendula Bartošová a i ona se bude ucházet o přízeň fanoušků v příštím kole. To ovšem bylo ze strany mladých reprezentantů na dlouhou dobu posledním košovým úspěchem, neboť po první čtvrtině vedl tým PRO Bananas 8:1. I v dalším průběhu tým trenéra Davida Konečného exceloval a v poločase vedl 13:3. Ve druhé půli pokračovalo divácky atraktivní představení a celkem padlo rekordních 40 košů a družstvo PRO Bananas zaznamenalo rekordní výhru 33:7, když se do střelecké tabulky zapsalo celkem 11 hráčů týmu trenéra Konečného.

Koše: Kortus D. 3, Bartošová 3, Valenta J. 1 – Vyroubal 6, Lorenová N. 6, Křížková 4, Galíček 4, Lorencová K. 3, Štefáková 3, Rieger 2, Zelinková 2, Marek 1, Lužný 1, Horák 1

 

Semifinálový program 15.6. 2019

10:00                    CZE U17 „A“ – CZE U17 „B“

11:30                     Respo Team – Spice  Team

13:00                     MS Team – Alligators Team

14:30                     PRO Bananas – Hooks Team

 

Nejlepší střelci

1.       Patrik Nguyen                  25košů

2.       Ivan Žák                               21košů

3.       Alexander Vyroubal       19košů

Denisa Kolářová               19košů

Petr Galíček                       19košů

4.       Petr Pešák                          18košů

5.       Peter Bušík                        15košů

6.       Monika Mostbeková      13košů

Lenka Faltýnková             13košů

Pavlína Štěpánová          13košů

Anna Literová                   13košů


Komentáře

komentáře Disqus