Poslední soustředění U19 před Mistrovstvím světa

Na posledním soustředění před odjezdem na světový šampionát se sešel kompletní juniorský výběr ČR do 19-ti let. V Kutné Hoře ladili trenéři poslední část přípravy hráčů nominovaných na MS 2019 juniorů v  Leeuwardenu. 

Plánované přátelské utkání proti VKC Kolín museli s ohledem na páteční trénink místních házenkářů Sparty K. Hora sehrát mladí reprezentanti v hale SOŠ v Kolíně. Vyrovnaný zápas hraný 3x15 minut dospěl do nerozhodného stavu, a tak se trenéři obou týmů dohodli na vyzkoušení varianty „Golden Goal“. Po třetím útoku byl nakonec úspěšnější výběr trenéra Jiřího Podzemského, který ovládl i dodatečný penaltový rozstřel.

V sobotu a v neděli již proběhly tréninky podle plánu v kutnohorské hale „Klimeška“. Trenérská dvojice Jiří  Podzemský a Milan Čejka v závěru přípravy věnovala pozornost herním situacím, souhře a hledání ideálních sestav jednotlivých „čtyřek“, které by spolu mohly nastupovat i v samotném turnaji. Některé vyzkoušené sestavy potvrdily svou sehranost a naopak jiné varianty ukázaly trenérům další zajímavé možnosti, kterých mohou v případě potřeby za necelé 2 týdny využít.

Finální nominace na MS U19 2019 má tuto podobu:

Anna Literová, Nikola Lorencová, Kateřina Nevludová, Michaela Nováková, Klára Nováková, Sára Sahatciu, Lucie Součková, Vendula Vernarská, Tomáš Čihák, Michael Hák, Martin Jiřička, Rostislav Kortus, Mikuláš Martinec, Jakub Novotný, Vojtěch Ošťádal a Jan Toufar

 

Komentáře

komentáře Disqus