Odstartovali českobudějovickou radost. Krokodýlí dorostenci jsou mistři

Zahájili snový českobudějovický den. Dorostenci z jihu Čech odstartovali v Prostějově krokodýlí radost. Ve finále nejvyšší soutěže porazili 18:14 Brno a stejný kousek o pár hodin později proti stejnému soupeři zopakovali ve finále extraligy i jejich dospělí kolegové. „Celý mančaft včetně lavičky neuvěřitelně makal a žil s týmem. Zůstáváme v Prostějově a děckám jsem dovolil, že mohou jít spát klidně až v pondělí,“ usmíval se českobudějovický kouč Petr Pešák, jenž nastupuje i za krokodýlí elitní výběr. V zápase o bronz byli úspěšnější domácí Prostějov, jenž porazil 20:16 vítěze základní části z Náchodu.

Budějovičtí finále přitom nezačali povedeně. Brzy prohrávali 0:2 a nemohli se dostat do tempa. „Kazili jsme hodně výhozy, jenže jsme se poté naštěstí zvedli. Do poločasu jsme si vypracovali čtyřkošový náskok, který jsme udrželi až do konce,“ popsal Pešák.

Brno do play off vstupovalo z nejhorší pozice, po jasné semifinálové výhře nad Náchodem však možná pomýšleli ještě výš. „Utekla nám druhá čtvrtina utkání. Děcka však musím pochválit. Měli jsme spoustu zisků míče, na druhou stranu i ztrát. Soupeř nás převyšoval v úspěšnosti střelby i ve výšce. Nakonec považuji po vývoji celé sezony druhé místo za úspěch, je to lepší, než jsem čekal,“ hovořil po utkání brněnský trenér Jan Šedý.

Domácí dorostenecký výběr potěšil domácí fanoušky a do prostějovské sbírky přidal další bronz. Letos zatím Hanáci vedle dorostu brali třetí místo i na evropském klubovém turnaji Europa Shield, v extralize i v první lize. „Měla jsem ze soupeře popravdě trochu obavy. Zdál se být dost silný. Domácí hala a diváci nám však hodně pomohli. Daří se nám tady. Na to, že hrajeme v dorostu první rok, tak bronz znamená výborný výsledek,“ pochvalovala si prostějovská korfbalistka Martina Dvořáková.

Finále:

České Budějovice – KK Brno 18:14

Poločas: 10:6. Rozhodčí: Petr Šnajdr, Alexandr Vyroubal. ŽK: Šedý, Lorenz (oba Brno). Nejlepší střelci: Botková Aneta 5, Kortus Rostislav 5 - Literová Anna 5.

O třetí místo:

Prostějov – Náchod 6:20

Poločas: 8:12. Rozhodčí: Zdeněk Milichovský, Martin Uherka. Nejlepší střelci: Štěpánová Pavlína 7, Novotný Jakub 4 - Dušek Martin 6, Ošťádal Vojtěch 5.

 

Konečná tabulka dorostenecké extraligy:

1. České Budějovice

2. KK Brno

3. Prostějov

4. Náchod

5. Šenov

6. Nový Lískovec


Komentáře

komentáře Disqus