Do finále v dorostu proklouzly České Budějovice a Brno

Žádné zbytečné prodlužování. Obě semifinálové série v nejvyšší dorostenecké korfbalové soutěži skončily v nejkratším možném čase. Vítězové prvních utkání České Budějovice i Brno v neděli přidaly hned v dalším zápase druhý potřebný bod a oba celky v sérii zvítězily 2:0 na zápasy.

Krokodýli si cestu do finále proklestili možná až překvapivě jednoduše. Prostějov Českým Budějovicím v obou zápasech nestačil, když první duel prohrál o čtyři koše a nedělní dokonce o sedm. „Nevím, zda na soupeře spadla nějaká deka, ale moc mu to nesedlo. Druhý zápas byl až překvapivě jednoznačný v náš prospěch, moc nevím, čím to bylo,“ přemítal českobudějovický stratég Petr Pešák.

Jeho svěřenci sváděli s Hanáky vyrovnanou bitvu jen v první desetiminutovce. Ve druhé části soupeři nastoupili a vypracovaný náskok lehce udrželi až do finiše. „Kluci zahráli skvěle pod košem. Skoro v každém útoku jsme měli pět nebo šest střel, zatímco Budějky jen jednu nanejvýš dvě,“ chválil Pešák, jehož týmu opět výrazně pomohly i dvě ženské posily ze Šenova. „Hrozně nám to pomohlo. Kdybychom holky neměly, tak nedáme osmičku dohromady. Z toho důvodu jsme sáhli k hostování. Kdybychom neměli zranění, vůbec k tomu nedojde. Holky jsou perfektní, skvěle se s týmem sžily,“ pokračoval Pešák.

Zelenočerný tým tak vyzve 23. března v prostějovském finále brněnský Korfbal klub. „Trochu mě zarazilo, že Náchod prohrál oba zápasy. Ale postup Brna mě nepřekvapil. Celou sezonu hrála první čtyřka vyrovnaně a všichni jsme se navzájem poráželi. Proto je i celkem jedno, kdo proti nám ve finále stane. Finále i duel o třetí místo jsou otevřené,“ přemítal trenér.

České Budějovice, KCC Sokol U19 - Prostějov, SK RG U19  16:9

Poločas: 8:3. Rozhodčí: Lukáš Pazourek, Ondřej Fridrich. Nejlepší střelci: Holubčíková Kristýna 3, Kortus Rostislav 3, Součková Lucie 3 - Bartošová Vendula 3, Lorencová Nikola 2, Podhorný Jakub 2. Konečný stav série: 2:0.

 

Na vítěze základní části zbyla po roce opět jen bitva o bronz. Situace Náchodu se opakovala. Stejně jako loni, tak i letos náchodští dorostenci opanovali základní část, v semifinále se k nim však štěstí postavilo zády. „Obrovské zklamání. Nechtěli jsme loňský rok opakovat, bohužel se tak stalo. Sama si kladu otázku, kde se stala chyba. Celý rok jsme makali poctivě,“ hovořila náchodská trenérka Denisa Kolářová se smutkem v hlase po těsné porážce 13:14 s Brnem.

O druhý bod do semifinálové série se bojovalo do závěrečných sekund. Celý zápas přinesl napínavou podívanou, kdy se ve vedení střídali oba sokové. Závěr však vyšel lépe Jihomoravanů. Půl minuty před koncem šli do vedení, a i když byl Náchod ještě dvakrát u míče, nic z toho nevytěžil. „Jednou jsme zahodili míč do autu, podruhé soupeři do rukou a ten už si to pohlídal. Věděli jsme, že hrajeme o vše, proto byl asi začátek trochu nervózní. Pak to byla přetahovaná,“ komentovala Kolářová vypjaté utkání.

Na Náchod tak zbyl pouze zápas o třetí místo, ve kterém si chce stejně jako loni alespoň částečně zahojit šrámy ze semifinále. „Motivaci určitě máme. Celý rok poctivě makáme, tak by bylo škoda končit bez medaile,“ prohlásila Kolářová bojovně.

 

SK Plhov Náchod U19 - KK Brno U19 13:14

Poločas: 4:5. Konečný stav série: 0:2. *podrobnější statistiky v době uzávěrky nenahrál domácí tým do systému


Komentáře

komentáře Disqus