Extraligoví finalisté potvrdili postavení. Vyhrály České Budějovice i Brno

Složení extraligového finále je už od minulého kola jasné, jedenácté dějství nejvyšší korfbalové soutěže tak už nic zásadního neřešilo. Brno i České Budějovice počtvrté v sezoně zvítězily proti Znojmu, respektive Prostějovu a potvrdily oprávněnost nasazení v boji o extraligový titul. Nedělní zápasy akorát určily pořadí na dalších dvou místech. Znojmo doma s Brnem padlo a před posledním kolem a jednou dohrávkou je jasné, že skončí na poslední příčce tabulky.

Diváci čekali poklidný zápas, na palubovce se však žádná nuda neodehrála. Domácí Modří Sloni ze Znojma brněnskému Korfbal klubu dlouho vzdorovali a konečné vítězství Brňanů 24:18 tak rozhodně nebylo zadarmo. „V první půli jsme se do toho nemohli dostat, naštěstí jsme se ve druhé části zformovali. Celý zápas mi přišel docela vyhrocený, kluci si pod košem docela dávali,“ uvedla brněnská korfbalistka Eliška Jonáková, se sedmi koši nejlepší střelkyně zápasu.

Na palubovce to občas pěkně zajiskřilo, rozhodčí dokonce musel na obou stranách tasit žlutou kartu. „Brno hraje trochu tvrdší korfbal, takže o emoce nouze nebyla. Padly nějaké karty za řeči směrem k rozhodčím. Soupeřova tvrdá hra nám nesedí a každá porážka nás štve, o to víc, že je to proti blízkému rivalovi z Brna. Myslel jsem, že když nám už o nic nejde, budeme hrát uvolněněji. Jedna čtyřka se trápila, druhé to celkem šlo, ale dali jsme málo košů,“ povzdechl si zraněný hrající kouč znojemských korfbalistů Jiří Podzemský.

Modří Sloni YMCA Znojmo - Brno, KK  18:24

Poločas: 10:10. Rozhodčí: Tomáš Voda, Denisa Kolářová. ŽK: Mostbeková – Vávra. Nejlepší střelci: Nguyen Patrik 4, Žák Jakub 4, Žák Ivan 3 - Jonáková Eliška 7, Drábková Dominika 6, Skála Martin 3.

 

Střelecký souboj i celý zápas vyzněl pro České Budějovice. Jihočeši doma porazili Prostějov i počtvrté v sezoně, tentokrát 25:23, domácí sniper Petr Pešák si navíc upevnil pozici na čele střelecké tabulky. Dařilo se mu totiž o poznání líp než prostějovskému ostrostřelci Petru Galíčkovi, jenž je mu na druhé pozici v patách. „Pro nás už zápas neměl žádný velký význam, takže jsme si ho chtěli hlavně užít. Osobně mi zejména první půlka dost vyšla, takže jsem si to užil,“ usmál se devítikošový Pešák, jenž má nyní ve střelecké tabulce už patnáctikošový náskok. „Snad jsem si nyní vedení pojistil. Cíl je však vyhrát pro Budějovice desátý titul v historii. Ten bych za střeleckou korunu klidně vyměnil. I když získat obojí by bylo parádní,“ zasnil se český reprezentant.

Prostějovští už před zápasem věděli, že díky prohře Znojma, o třetí příčku už nemohou přijít. Hanáci i tak byly Krokodýlům zdatní soupeři a celý zápas byli na dostřel. „O nic nám nešlo, tak jsme si to chtěli užít. Samozřejmě jsme však toužili po výhře. Trochu jsme promíchali sestavou a skóre se dlouho přelévalo ze strany na stranu. Chvíli před koncem jsme se dostali na dostřel jednoho koše, pak však soupeř dvakrát bodoval a bylo po zápase,“ popsal prostějovský korfbalista Jan Tichý.

České Budějovice, KCC Sokol - Prostějov, SK RG  25:23

Poločas: 16:13. Rozhodčí: Ondřej Fridrich, Lukáš Pazourek. Nejlepší střelci: Pešák Petr 9, Kortus Rostislav 5, Krejčí Vlastimil 5 - Havlová Renata 5, Tichý Jan 5, Galíček Petr 4, Vyroubal Alexandr 4.

Tabulka:

1.            Brno, KK                                     11           9             1             1             246:191                19

2.            České Budějovice, KCC Sokol    11           7             1             3             233:218                15

3.            Prostějov, SK RG                        10           3             0             7             204:225                6

4.            Modří Sloni YMCA Znojmo          10           1             0             9             188:237                2  


Komentáře

komentáře Disqus