V korfbalové extralize se dařilo favoritům. Brno dál drží neporazitelnost i přes blbosti

Podle předpokladů. Třetí kolo nejvyšší korfbalové soutěže nenabídlo žádné překvapení. Z výhry se v obou duelech radovali papíroví favorité. Ve sváteční sobotu vyhrálo Brno 26:23 nad Prostějovem a připsalo si třetí úspěch ze tří utkání, ve druhém klání kola pak České Budějovice doma přehrály 27:22 Znojmo.

Překvapivý úvod po chvíli vystřídal očekávaný vývoj. Prostějov na Brno  vlétl jak uragán a rychle se ujal vedení 4:1. Z jeho strany však byl vstup do zápasu to nejlepší, co ve třetím kole předvedl. Brňané totiž postupně převzali otěže zápasu a už o poločase bylo jasné, kdo daný den sebere oba body. „Ze začátku nám to tam napadalo, byli jsme nahoře. Brnu chvíli trvalo, než najelo na svůj obvyklý rychlostní stupeň. Nám bohužel nevyšla taktika hrát dlouhou nahrávku a střely s asistencí. Soupeř nás přečetl a my pak raději přešli na klasickou taktiku jeden na jednoho. Ta nám vycházela pak líp,“ povídal prostějovský korbalista Petr Šnajdr.

Jihomoravané tak ani na třetí pokus nepoznali hořkost porážky a s šesti body vedou extraligovou tabulku. „Po nepodařeném úvodu jsme zápas s přehledem otočili a už si to pohlídali. Sice jsme posledních deset minut dělali blbosti a soupeř nás dotáhl, ale měli jsme to pod kontrolou,“ líčila brněnská opora Eliška Jonáková.

Duel se změnil ve střeleckou exhibici dvou korfbalistů. V brněnském dresu zářila Štěpánka Jonáková, která se trefila sedmkrát, ještě víc se dařilo prostějovskému ostrostřelci Petru Galíčkovi. Vytáhlý reprezentant zatížil soupeřovo konto deseti zásahy. „Klobouk dolů před ním. V jejich čtyřce se hrálo na něj a o zahrál skvěle. Měl svůj den,“ pochválil Šnajdr spoluhráče.

Brno, KK : Prostějov, SK RG  26:23

Poločas: 15:8. Rozhodčí: Tomáš Voda, Lukáš Filip. Nejlepší střelci: Jonáková Štěpánka 7

Faltýnková Lenka 4 - Galíček Petr 10.

Ani druhý zápas kola příliš dramatu nenabídl. České Budějovice nedaly na domácí palubovce Znojmu čuchnout, po poločase vedly už o devět košů a utkání s přehledem dovedly do vítězného konce. „První půle se nám povedla. Sice deset obdržených košů moc dobré není, zato devatenáct vstřelených je opravdu pěkné. Ve druhé části už nám pak stačilo jen udržovat vybudovaný náskok,“ popsal českobudějovický korfbalista Vlastimil Krejčí.

Jihočeši tak mohli v klidu vyzkoušet i mladé naděje. „Za rozhodnutého stavu jsme to trochu prostřídali a na hřišti se dostali i Lucka Součková a Rosťa Kortus, kteří ještě nedávno nastupovali za žáky. Zahráli výborně a dokonce se prosadili i střelecky,“ liboval si Krejčí.

Znojmo stále na první výhru čeká. Ze tří duelů neuspělo ani jednou a podepisují se na konec dvou opor a zranění tahouna Jiřího Podzemského. „Podle ě se časem zvednou a mohou ještě kousat. Až se jim uzdraví Jirka a hra si jim trochu sedne, určitě do pořadí extraligy ještě promluví,“ přemítal Krejčí.

České Budějovice, KCC Sokol : Modří Sloni YMCA Znojmo  27:22

Poločas: 19:10. Rozhodčí: Zuzana Maňáková, Denisa Kolářová. Nejlepší střelci: Pešák Petr 8, Bláha Jakub 4 - Žák Ivan 6, Nguyen Patrik 4, Zábojová Klára 4, Šebelová Lucie 4.

Tabulka po 3. kole:

1.            Brno, KK                                             3             3             0             0             70:51     6

2.            České Budějovice, KCC Sokol            3             2             0             1             69:65     4

3.            Prostějov, SK RG                                3             1             0             2             62:72     2

4.            Modří Sloni YMCA Znojmo                   3             0             0             3             54:67     0


Komentáře

komentáře Disqus