Předsezonní extraligová představovačka: SK RG Prostějov

Na tu situaci čeká už delší dobu hodně lidí. Přijde už letos? V Prostějově už řadu let roste výborná korfbalová generace, hlavně co se týče mužských zástupců, v extralize toho však zatím příliš nedokázala. Všichni jsou tak zvědaví, co letos předvede mladý a dravý tým, který loni v extralize skončil na posledním čtvrtém místě. „Na hráčích je vidět, že jsou zase o rok zkušenější. Na druhou stranu mají po mentální stránce stále hodně co dohánět,“ říká kouč David Konečný.

V letošním extraligovém ročníku může Prostějov těžit z faktu, že na nedávném evropském šampionátu Českou republiku reprezentovala hned čtveřice hráčů z Hané. „Je stále velký rozdíl mezi seniorským hráčem reprezentace a naším jedenadvacetiletým klukem, který se do dospělého nároďáku dostal nedávno. Naši kluci musejí ještě herně vyspět. Na druhou stranu to, že se měřili s evropskou elitou, jim dost pomůže. Klučičí sestavu máme jednu z nejlepších v republice,“ prohlašuje prostějovský lodivod.

Slabinou naopak u Prostějova občas bývá ženská část družstva. To se letos ještě může zdůraznit tím, že opora Renata Havlová bojuje s ostruhami na patě a zatím se k týmu nepřipojila. „Do kádru jsme zařadili mládežnickou reprezentantku Nikolu Lorencovou, jinak se tým nezměnil. Z holek ale cítím velké odhodlání dokázat, že v týmu nehrají druhé housle. V přípravě makají, musím je pochválit,“ vyzdvihuje Konečný.

Na Hané by na předchozí mládežnické úspěchy rádi konečně navázali i v nejvyšší seniorské soutěži, nůž na krku hráči však rozhodně nemají. „Bereme to tak, že můžeme jen překvapit. Nějaké vyšší cíle máme nastavené až v horizontu dvou tří let. I díky mistrovství Evropy jsme dlouho netrénovali kompletní, takže uvidíme, co nám řekne první kolo,“ krčí trenér rameny.

Za extraligového favorita v Prostějově považují starou známou dvojku Brno a České Budějovice, jež proti sobě stanula ve finále už čtyřikrát v řadě. „Brno sice přišlo o výborného Honzu Šedého, na jeho kvalitě to však příliš neubere a stále ho považuji za největšího favorita. Na druhou stranu budějovičtí hráči trochu stárnou a určitě mají ambice získat ještě jeden titul,“ přemítá Konečný, jehož svěřence čeká tuto sobotu v prvním kole doma duel právě s Českými Budějovicemi a v neděli hrají na palubovce Znojma.


Komentáře

komentáře Disqus