Po prvním kole dorostu panuje největší radost na Hané a jihu Čech

Prostějov a České Budějovice. To jsou týmy, kterým nejlépe vyšel vstup do nové sezony nejvyšší korfbalové soutěže dorostu. Oba celky si připsaly první dvě letošní výhry a mohou se těšit z prvních dvou pozic v tabulce. Ruce si mnou hlavně prostějovští dorostenci, kteří zvítězili na palubovce aktuálního mistra z Brna.

MINITURNAJ V BRNĚ

Mistr hned na úvod padl. První kolo nejvyšší dorostenecké soutěže přineslo porážku loni zlatého týmu z Brna. O jeho skalp se po výsledku 14:11 postaral Prostějov. Korfbalová líheň tak hned na startu nové sezony naznačila, že letos možná pomýšlí výš než na loňskou třetí pozici.

Den blbec naopak v Brně Prožil Šenov. Nejen, že v sedmi lidech oba své duely prohrál, ale nedařilo se mu i po dalších stránkách. Jeho hráčka Kristýna Holubčíková si za komentáře na adresu rozhodčích „vysloužila“ v prvním klání červenou kartu a navíc Šenov v každém zápase ztratil jednoho hráče z důvodu zranění.

Jan Šedý (trenér, Brno): „Po loňském zisku titulu prošel tým změnou. Dost hráčů logicky odešlo, řada jich zase přišla. Naše hra si teprve sedá, nemáme zdaleka zažité standardní situace. Věřím, že do konce roku dáme všechno do kupy a zase nám to pošlape. Rozhodně opět chceme medaili. Jinak zápas se Šenovem byl docela jasný, soupeř hned od začátku působil odevzdaně. Proti Prostějovu pak nenastoupil naše opora Anna Literová, která se v prvním zápase zranila, a navíc ho nedohrála ani Sára Sahatciu, jež musela odjet. V nekompletní sestavě jsme pak prohráli.“

Kristýna Holubčíková (hráčka, Šenov): „Dvě zranění a červená karta, to opravdu není moc dobrý start do sezony. V prvním utkání proti Brnu jsme se ze začátku drželi, jenže jsme hráli v sedmi, a Brno na nás v obraně hrálo velmi těsně. Navíc proti nám nestál jen soupeř, ale i rozhodčí. Hodně sporných momentů pískli proti nám, což jsem okomentovala a dostala zaslouženě žlutou kartu. Následnou červenou už moc nechápu, řekla jsem jen, aby začali pískat. Ostatní na ně pokřikovali třeba i sprostě a nic se nestalo. Proti Prostějovu už jsme to měli těžké, ale drželi jsme se do stavu 6:6. Pak bohužel soupeř odskočil, zranil se nám můj brácha a bylo hotovo.“

Brno, KK U19 : Šenov, KC - ZŠ U19 19:8

Poločas: 11:3. Rozhodčí: Jan Jukl, Jan Paďouk. ČK: 31. Holubčíková (Šenov). Nejlepší střelci: Kohl Jiří 4, Sahatciu Sára 4, Lorenz Adam 3, Čarvašová Veronika 3 - Hák Michael 4, Holubčíková Kristýna 2, Škrobová Tereza 2.

Šenov, KC - ZŠ U19 : Prostějov, SK RG U19  9:19

Poločas: 6:11. Rozhodčí: Jan Paďouk, Jan Jukl. Nejlepší střelci: Škrobová Tereza 3, Holubčík Jakub 2, Vernarská Vendula 2 - Ošťádal Vojtěch 5, Dušek Martin 4, Bartošová Vendula 3.

Brno, KK U19 : Prostějov, SK RG U19  11:14

Poločas: 5:7. Rozhodčí: Jan Jukl, Jan Paďouk. Nejlepší střelci: Sahatciu Sára 5, Čarvašová Veronika 2 - Dušek Martin 4, Buriánek Tomáš 3.

MINITURNAJ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

Nováček sebral všechny body. České Budějovice v loňském roce dorostenecký tým do soutěže nenasadil, letos svého zástupce mají. A hned na úvod zvládli mladíci z jihu Čech oba domácí zápasy. Nový Lískovec přehráli po boji 14:10 a Náchod pak přehráli jasněji 17:10.

Naopak podobně jako Šenov vstoupil do nové sezony Nový Lískovec, jenž první kolo odehrál pouze v sedmi lidech a obě utkání ztratil.

Petr Pešák (trenér, České Budějovice): „Tohle je parádní vstup do České Dorostenecké Korfbalové Extraligy - dvě výhry, z toho jedna jen v sedmi lidech (Barča Buzková nastupovala už do prvního zápasu s pochroumaným kotníkem), minimálně na pár hodin první místo v průběžné tabulce týmů i střelců, to je prostě skvělá sobota. Doufám, že si všichni hráči vítězství užili. Z mého pohledu si obě zasloužili, rozhodně chtěli a bojovali víc než soupeři, kteří k nám dorazili. Myslím si, že jsme dokázali předvést to, na čem jsme skoro dva měsíce pracovali, a už teď se těším na další kolo. Kéž by se nám dařilo stejně."

České Budějovice, KCC Sokol U19 : Brno, KK Nový Lískovec U19  14:10

Poločas: 7:7. Rozhodčí: Denisa Kolářová, Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Kortus Rostislav 7, Kortus Daniel 3 - Kubů Nela 5, Pospíšilová Lenka 2.

Brno, KK Nový Lískovec U19 : SK Plhov Náchod U19 10:20

Poločas: 8:11. Rozhodčí: Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Tolar Aleš 3, Kratochvilová Kateřina 2, Kubů Nela 2 - Nováková Klárka 4, Šrůtová Lucie 4, Hasnédl Kryštof 3, Štěpař Václav 3.

České Budějovice, KCC Sokol U19 : SK Plhov Náchod U19 17:10

Poločas: 8:5. Rozhodčí: Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Jiřička Martin 5, Kortus Rostislav 4, Součková Lucie 3 - Nováková Klárka 3, Štěpánová Pavlína 3, Nováková Michaela 2.

Tabulka po 1. kole

1.            Prostějov, SK RG U19                              2             2             0             0             33:20     4

2.            České Budějovice, KCC Sokol U19           2             2             0             0             31:20     4

3.            Brno, KK U19                                          2             1             0             1             30:22     2

4.            SK Plhov Náchod U19                              2             1             0             1             30:27     2

5.            Brno, KK Nový Lískovec U19                     2             0             0             2             20:34     0

6.            Šenov, KC - ZŠ U19                                  2             0             0             2             17:38     0


Komentáře

komentáře Disqus