Brno ztratilo první bod v sezoně. Tratily i České Budějovice

Brno jeden bod a České Budějovice dva. To jsou ztráty, které počítají favorité nejvyšší české korfbalové soutěže po jejím třetím kole. Jihomoravané po prvním úspěchu s Prostějovem nezvládli koncovku druhého zápasu a remizovali s Hanáky 17:17. Jihočeši zase neuspěli v prvním klání ve Znojmě.

DVOJZÁPAS VE ZNOJMĚ

Tahounka úřadujícímu mistru chyběla. Ostrostřelkyně Českých Budějovic Martina Klacková nemohla do Znojma odcestovat a její tým ztrátu pocítil hlavně v prvním zápase, který Budějovice prohrály 17:19. „Jde o naši stěžejní hráčku. Kvůli její absenci jsme museli zamíchat se složením čtyřek, což nás poznamenalo hlavně v prvním duelu. Úvodní poločas byl z naší strany špatný. Už druhou půli jsme však vyhráli a přenesli jsme si to pak i do druhého utkání. Dva body na každé straně jsou asi spravedlivé a na konci sezony se budou počítat,“ přemítal českobudějovický stratég Ivo Kracík, jehož svěřenci zatím v tabulce na vedoucí Brno ztrácejí 5 bodů.

Znojmo získalo druhou výhru v sezoně a ukázalo, že se s ním rozhodně musí počítat. „Chtěli jsme samozřejmě doma uhrát oba zápasy, ale musíme to brát tak, jak to je. S prvním utkáním jsem spokojený, předváděli jsme dobrou hru, ve druhém duelu už nám to moc nepadalo. Soupeř nám odskočil a my už ho nedotáhli. Znovu se potvrdilo, že když se naše holky chytí střelecky, tak můžeme uspět,“ vykládal znojemský vůdce Jiří Podzemský.

Tomu se v počátku sezony daří a ujal se s 24 zásahy v šesti utkáních vedení ve střelecké tabulce. „Mohl bych hrát určitě líp, na druhou stranu však i daleko hůř. Není to špatné. S Budějovicemi jsem spokojený s hrou naší čtveřice, nepřekáželi jsme si a docela nám to šlapalo. Druhá čtverka se bohužel trochu trápila. Stále nám chybí Tomáš Veselý a na střídačce jsme měli jen mladého Honzu Toufara. Musíme mít víc lidí, dva zápasy po sobě jsou náročné,“ popsal Podzemský problémy svého týmu.

Modří Sloni YMCA Znojmo : České Budějovice, KCC Sokol  19:17

Poločas: 9:5. Rozhodčí: Lukáš Pazourek, Ondřej Fridrich. Nejlepší střelci: Podzemský Jiří 7, Ferkovičová Tereza 4, Šebelová Lucie 3, Žák Ivan 3 - Bláha Jakub 8, Pešák Petr 3, Hurdálková Gabriela 2, Krejčí Vlastimil 2.

Modří Sloni YMCA Znojmo : České Budějovice, KCC Sokol  13:19

Poločas: 9:9. Rozhodčí: Ondřej Fridrich, Lukáš Pazourek. Nejlepší střelci: Ferkovičová Tereza 3, Podzemský Jiří 3, Žák Jakub 3 - Bláha Jakub 5, Krejčí Vlastimil 4, Hurdálková Gabriela 3.

DVOJZÁPAS V BRNĚ

Kdyby druhé klání skončilo o pár vteřin dříve, vše by skončilo podle předpokladů. Jenže závěrečné skóre se počítá až po čtyřiceti minutách a Prostějov s Brnem bojoval až do samotného konce. Na 17:17 srovnal Alexandr Vyroubal dvě vteřiny před koncem. „Šlo o třetí střelu útoku a padlo to tam! To, že jsme Brno obrali o bod, považujeme za velký úspěch. Za dospělé hraju asi třetí nebo čtvrtý rok a za tu dobu se nám to snad povedlo jen podruhé. Tahle sezona je a bude hodně vyrovnaná, ukázali jsme, že se můžeme měřit s každým,“ radoval se prostějovský korfbalista Petr Šnajdr.

Brňané po prvním vyhraném zápase, který ovládli 16:9, asi podobnou zápletku příliš nečekali, zvlášť když ve druhé půli remízového klání odskočili už na rozdíl pěti košů. „Hráli jsme to pak špatně. Byli jsme zbrklí, místo abychom si pečlivě připravovali střely. Půl minuty před koncem jsme dali na 17:16 a myslel jsem, že už soupeře ubráníme. Bohužel to nevyšlo. Byl jsem dost naštvaný a i na hráčích šlo vidět velké zklamání. Nic se však neděje, ztrátu bereme jako motivaci,“ nedělal brněnský kouč Jakub Máša z remízy tragédii.

Prostějov, SK RG : Brno, KK  9:16

Poločas: 7:12. Rozhodčí: Pavel Minarčík, Tomáš Voda. Nejlepší střelci: Galíček Petr 2, Tichý Jan 2, Vyroubal Alexandr 2 - Bušík Peter 3, Drábková Dominika 3, Jemelíková Vendula 3, Vávra Ivan 3.

Prostějov, SK RG : Brno, KK  17:17

Poločas: 9:12.

 

Tabulka po třetím kole:

  1. Brno                             11 bodů
  2. České Budějovice           6 bodů
  3. Znojmo                          4 body
  4. Prostějov                       3 body

Komentáře

komentáře Disqus