Rozhodnuto. Extraligové finále si potřetí v řadě zahrají Brno s Českými Budějovicemi

Finálové složení nejvyšší korfbalové soutěže bude třetí rok po sobě stejné. O titul si to na konci dubna rozdají už dlouho jasní finalisté z Brna a České Budějovice. O finálové účasti Jihočechů rozhodly sobotní výsledky závěrečného dvanáctého extraligového kola. České Budějovice totiž porazily Prostějov a Brňané si podle očekávání poradili se Znojmem. Modří Sloni tak v tabulce sice mají stejně bodů jako Sokol, jenže na třetí místo je odsunuly horší vzájemné zápasy i skóre.

Splnili povinnost a na dálku sledovali, jak zahraje jejich sok. Českobudějovičtí korfbalisté doma přehráli 25:17 Prostějov a pak čekali, jak si povede Znojmo v Brně. Podle očekávání prohrálo a Jihočeši tak slavili finálový postup. „S Prostějovem jsme už letos dvakrát padli, tak jsme byli v pozoru. Naštěstí nám hrálo vše do karet. Nastoupili jsme doma a v plné síle proti oslabenému soupeři. Hanáci postrádali několik opor. Mohli jsme si to pokazit jen sami. Soupeř však nic předem nevzdal a nedal nám nic zadarmo. Brzy jsme si však vypracovali náskok a ten pak udržovali,“ popsal českobudějovický kouč Ivo Kracík.

29. dubna jeho svěřenci v domácí hale vyzvou v bitvě o titul velkého rivala. „Děkujeme Brnu, že porazilo Znojmo. Mají hodně hráčů a trenér to mohl poskládat trochu jinak, ale to se nestalo. Soupeři k nám do velké haly moc rádi nejezdí a to určitě bude naše finálová výhoda,“ vyhlížel Kracík.

Duel byl zajímavý i z pohledu krále extraligových střelců. Před zápasem totiž na tom byl o jeden koš lépe českobudějovický Petr Pešák, jenže prostějovský čahoun Alexandr Vyroubal dal v sobotu sedm košů, zatímco Pešák „jen“ čtyři. Celkovým vítězem se tak s 52 trefami stal Vyroubal a pro v tabulce poslední Prostějov získal alespoň nějaký primát.

 

České Budějovice, KCC Sokol : Prostějov, SK RG  25:17

Poločas: 11:9. Rozhodčí: Petr Báder, Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Krejčí Vlastimil 7, Klacková Martina 5, Bláha Jakub 4, Pešák Petr 4 - Vyroubal Alexandr 7, Šnajdr Petr 4, Tichý Jan 3.

 

V Brně nic nepodcenili a regionálního rivala ze Znojma hráči Korfbal klubu přehráli 26:22. Brňané tak prohráli v sezoně jen jednou a s přehledem opanovali tabulku. „Do zápasu trenér nasadil to nejlepší, co měl. Rozhodně jsme nechtěli prohrát a šli do zápasu s plným nasazením. Od začátku jsme vedli a hlídali si to. Už se těšíme na finále a velké haly v Budějovicích se nebojíme. Jihočechy u nich stabilně porážíme a věříme si i teď. Pro nás lepší finálový soupeř než Znojmo,“ podotkla brněnská opora Jiří Ziegler.

 

Brno, KK : Modří Sloni YMCA Znojmo  26:22

Poločas: 15:9. Rozhodčí: Lukáš Filip, Martin Uherka. Nejlepší střelci: Bušík Peter 6, Škrobová Petra 6, Faltýnková Lenka 3, Jonáková Eliška 3 - Podzemský Jiří 5, Žák Ivan 5, Ferkovičová Tereza 3.

 

Konečná tabulka po základní části extraligy:

1.           Brno, KK                                          12          11          0             1             262:183               22

2.           České Budějovice, KCC Sokol        12          5             0             7             220:222               10

3.           Modří Sloni YMCA Znojmo              12          5             0             7             194:219               10

4.           Prostějov, SK RG                             12          3             0             9             187:239               6

 

Pořadí střelců:

1. Vyroubal Alexandr        Prostějov, SK RG                                            52

2. Pešák Petr                     České Budějovice, KCC Sokol                      50

3. Podzemský Jiří              Modří Sloni YMCA Znojmo                           47

4. Žák Ivan                         Modří Sloni YMCA Znojmo                           44

5. Krejčí Vlastimil               České Budějovice, KCC Sokol                      40


Komentáře

komentáře Disqus