Brno si zahraje opět o zlato, o dalším extraligovém finalistovi rozhodne třetí duel

Úřadující mistr roli obhájce zvládl, ve druhé semifinálové sérii je vše otevřené. Sobotní druhé zápasy semifinálových bojů play off korfbalové extraligy přinesly rozhodnutí v souboji mezi Brnem a Prostějovem, kde slaví nakonec Jihomoravané, České Budějovice se Znojmem si to rozdají o postup do finále v neděli.

Mladíci se jen tak nevzdali, nakonec však přeci jen rozhodla zkušenost. Brněnský Korfbal klub si s Prostějovem poradil i ve druhém semifinále, tentokrát na Hané zvítězil 24:16. Domácí korfbalisté se však jen tak nedali. V prvním poločase dokonce vedli a do šaten se šlo za nerozhodného stavu. „Pak jsme zlepšili obranu, soupeři jsme ve druhé půli dovolili jen čtyři koše, z toho padly tři v posledních třech minutách utkání. Opět jsme se trochu trápili s proměňováním šancí, i tak to na Prostějov stačilo,“ vykládal brněnský kouč Jakub Máša.

V druhém klání série nebyla nouze o emoce. Prostějovský trenér David Konečný dostal dokonce žlutou kartu. „Je pravda, že duel byl trochu vyhrocený. Mně i kouči Prostějova se nelíbily nějaké výroky rozhodčích, on to však dal víc najevo,“ podotkl Máša. „Úplně se mi nepozdával přístup některých kluků z Brna. Jejich chování a komentáře mi přišly občas zbytečné,“ povídal prostějovský Petr Galíček.

Jeho tým však v sérii s největším favoritem nezklamal. „Odvedli jsme perfektní práci v obraně. V některých fázích zápasu jsme Brno přehrávali a to se počítá. Šlo o naše první extraligové semifinále a s naším vystoupením jsme naprosto spokojení. Musím poděkovat našim fandům, kteří vytvořili bezvadnou atmosféru a hnali nás za úspěchem. Bohužel to nevyšlo, ale porveme se o bronz. Asi bychom se radši utkali se Znojmem, má přeci jen podobnou kategorii hráčů jako my,“ uvedl mládežnický reprezentant Galíček.

Prostějov – Brno 16:24 (12:12)

Konečný stav série: 0:2

 

O dalším finalistovi se rozhodne na jihu Čech. České Budějovice totiž po domácí prohře uspěly ve druhém klání ve Znojmě a doma můžou strvrdit postup do finále. Na jihu Moravy v sobotu slavily výhru 24:19. „Oproti prvnímu střetnutí jsme trochu pozměnili sestavu a to se vyplatilo. Od začátku se hrál moc pěkný korfbal. Měli jsme navrch, dařil se nám náš plán. Znojmo se snažilo zvrátit vývoj střídáním, to mu však nepomohlo,“ přiblížil kouč Jihočechů Ivo Kracík.

O finalistovi se tak rozhodne na prvního máje od půl jedenácté dopoledne v Českých Budějovicích. „Uvidíme, jak budeme po sobotě zničení. Půjdeme do utkání se stejnou taktikou. Znojmo u nás nehraje rádo a to může být naše výhoda. Hráči mají na čarodějnice povolené jedno pivo, musejí se hlídat,“ usmál se Kracík před rozhodující bitvou.

Znojmo – České Budějovice 19:24 (11:14)

Stav série: 1:1

 


Komentáře

komentáře Disqus