Víte, že... 1. Česká korfbalová liga má před sebou poslední hrací víkend

Druhá nejvyšší soutěž dospělých bude v rámci nadcházejícího víkendu mít na programu posledních devět duelů ročníku 2023/2024, které rozhodnou o držiteli mistrovského poháru, o medailistech a zároveň o postupujících do baráže o postup do nejvyšší soutěže – do České korfbalové extraligy.

V sobotu je programu turnaj osmého kola, kdy se v brněnských Bohunicích střetnou KK Brno „B“, KK Brno „C“ a SKK Dolphins Prievidza. Jejich vzájemné duely mnohé napoví, ale definitivně bude rozhodnuto až v neděli, kdy jsou na programu dohrávky odloženého třetího kola. Ve Znojmě místní rezerva hostí VKC Kolín a SKK Dolphins Prievidza, jež jako jediný zahraniční účastník drží naději na medailový úspěch, k jehož jistotě však potřebuje získat ve víkendových zápasech minimálně šest bodů. Druhý nedělní turnaj se bude konat v Kolíně, kde SK RESPO Kutná Hora hostí KK Sokol Koblov a KK Brno „C“, který je největším adeptem na prvenství, k čemuž může za jistých okolností postačovat i jediná výhra právě nad ostravským týmem, ale na druhé straně k němu v případě porážky nemusí stačit ani dvě vítězství ve zbývajících třech utkáních. 

Zajímavá je i situace ohledně postupu do baráže o nejvyšší soutěž, do níž postoupí nejlepší dvě družstva pořadí bez rezervních družstev. Jistou účast již má právě KK Sokol Koblov a naději na místo druhé v této baráži stále drží i čtvrtý SK Plhov Náchod, pátý SKK Dolphins Prievidza a šestý VKC Kolín.    


Komentáře

komentáře Disqus