V Kolíně proběhlo soustředění talentované mládeže ve věkové kategorii do 15 let

Během tohoto víkendu byla v termínovém kalendáři naplánována reprezentační přestávka, kterou využil realizační tým reprezentačního týmu talentované mládeže v nejmladší věkové kategorii. V kolínské hale Borky se představilo celkem 52 hráček a hráčů v této věkové kategorii, když z ročníků narození 2009 a 2010, kteří budou tvořit reprezentační družstvo na letní mezinárodní turnaj v Kolíně trénovalo celkem 12 hráček a 12 hráčů vybraných na základě výkonů na minulých soustředěních. Trenér Filip v tomto výběru přivítal hráče z celkem devíti klubů z celé České republiky, když nejpočetnější obsazení měl KK Brno s osmi, následován SAM Kozlovice se čtyřmi a SK RG Prostějov  se třemi zástupci. Po dvou hráčích pak bylo nominováno z SK RESPO Kutná Hora, ASKA Otrokovice, KK Nový Lískovec Brno, KCC Sokol České Budějovice a jednoho pak KK Sokol Koblov. 

 

Reprezentační družstvo absolvovala během náročného programu celkem pět tréninkových jednotek, při nichž se věnovalo zejména nácviku útočných kombinací se střídáním rolí doplněného aktivním pohybem všech hráčů a celoplošnou obranou zaměřenou na osobní odpovědnosti jednotlivých členů družstva. V následujícím období se tento reprezentační výběr sejde ještě jednou ve druhé polovině června, a to tři týdny před plánovaným mezinárodním turnajem, který se za účasti družstev z minimálně čtyř zemí bude v Kutné Hoře konat ve dnech 11.-14. července 2024.

 

Současně s reprezentační patnáctkou se v Kolíně sešel i výběr z ročníku narození 2011, pro něž je jednalo o historicky druhé soustředění, které navázalo na jejich premiérové představení v listopadu loňského roku. Na základě nominace z jednotlivých klubů připravil realizační tým trenéra Filipa se aktivním zapojením trenérů z Bořuty a Dobeška z ASKA Otrokovice a reprezentačními posilami z výběru elitního reprezentačního výběru (Kristýna Holubčíková) a reprezentační sedmnáctky (Barbora Anna Filipová) program pro 28 mladých nadějí zapojených v Lize mladších žáků Českého korfbalového svazu, když své zástupce na tuto akci vyslalo 10 družstev. 


Komentáře

komentáře Disqus