Okénko do Korfballeague - Nizozemským mistrem je opět PKC/Vertom

Finále nizozemské nejvyšší korfbalové soutěže, která je mnoha „nej“ mezi ostatními soutěžemi na celém světě – nejsledovanější, nejnavštěvovanější, nejkvalitnější, …, se odehrálo v sobotu 13.dubna v rotterdamské mystické hale Ahoy, kde finálové klání sledovalo téměř deset tisíc diváků, když necelý týden před akcí hlásili pořadatelé, že mají vyprodáno.

Finále bylo stejné jako v loňském roce, ale průběh byl výrazně jiný. Zatímco v loňském roce PKC Papendrecht dominoval, letos to bylo ze strany DVO/Transus výrazně lepší. Díky nejlepší střelkyni utkání z DVO Danielle Boadi se ujal tým z Bennekomu vedení 1:0, ale PKC rychle otočil vývoj skóre ve svůj prospěch a vedl po deseti minutách 2:6 a do poločasové přestávky šel s mírným náskokem za stavu 8:10. 

Do druhé půle vstoupil lépe DVO/Transus, když vyrovnal a ve 35.minutě se ujal vedení 15:14. V téže minutě, tedy 15 minut před koncem zápasu vytáhl trenér PKC Scholtmeijer svého žolíka a do hry poslal Arjena van Houwelingena, který nahradil Bo Oppeho a byl to tah geniální. DVO si dokázal vybudovat vedení 19:16 a poprvé se následně trefil právě Arjen a snížil na 19:17. A jeho chvíle slávy však přišli o pár minut později, když za stavu 21:21 dokázal dvěma koši v posledních minutách rozhodnout o titulu PKC/Vertom Papendrecht, když proměnil celkem tři z devíti střel a s 33% úspěšností jasně převýšil renomované střelce. Nejlepší střelec základní části Gertjan Meerkerk dokázal vystřelit na koš PKC celkem třiadvacetkrát, ale vsítil pouhé dva koše a po výsledku 21:23 slavil mistrovský titul PKC/Vertom.

DVO/Transus – PKC/Vertom       21:23     (poločas 8:10)

Koše: Boadi 5, van der Neut 4, Scherrenburg 3, de Korte 3, Meerkerk 2, van Roekel 2, de Wit 1, Brouwer 1 – Kunst 6, Jonker 6, Hintzbergen 5, van Houwelingen 3, Oppe 1, de Rijke 1, Schroder 1      

 


Komentáře

komentáře Disqus