Žákovská liga: Kutná Hora poprvé zaváhala, Brno bere první body

Dva vyrovnané turnaje, které do Korfbalové ligy starších žáků přinesly letošní premiérové situace. Kutná Hora totiž ztratila první body a obral je o ně brněnský Korfbal klub. Ten naopak letos bodoval poprvé, když si vedle remízy se Středočechy připsal nerozhodný výsledek i s Českými Budějovicemi.

Ve druhém miniturnaji v Náchodě se větší překvapení neodehrálo. Prostějov uspěl s domácími i Novým Lískovcem a nadále vede tabulku.

MINITURNAJ V NÁCHODĚ

Hanáci nezaváhali ani v jednom případě, poradili si 12:6 s Novým Lískovcem a povinnost vyhrát splnili i proti Náchodu, který porazili 13:6. „Když jsme poslouchali pokyny trenéra, tak to šlo. Jenže musel nám nejprve promluvit trochu do duše, do té doby jsme dělali spoustu chyb. Házeli jsme míče do autu a jiné kraviny. Oba duely měly podobný průběh a byly celkem vyrovnané. Se sezonou jsme zatím spokojení, i když je samozřejmě pořád co zlepšovat,“ podotkla prostějovská opora Vojtěch Ošťádal.

Nejnapínavější duel se tak odehrál mezi domácím týmem a Novým Lískovcem a vítězně z něj vyšel druhý jmenovaný celek, který si s náchodskými korfbalisty poradil těsně 10:9, i když v poločase prohrával ještě o dva koše. „Zajímavý duel, který soupeř rozhodl v závěru. V našem týmy se vyskytly dva hlavní problémy – nepřesná přihrávka a neproměňování šancí. Na druhou stranu jsme postupně do hry nasadili sedm kluků i holek, což mě těší,“ pravila náchodská trenérka Jaroslava Pavlovičová.

 

SK Plhov Náchod U16 : Brno, KK Nový Lískovec U16  9:10

Poločas: 5:3. Rozhodčí: Denisa Kolářová, Gabriela Hurdálková. Nejlepší střelci: Martinec Mikuláš 2, Míl Richard 2, Nováková Klára 2 - Smetana Lukáš 4, Leznar Adam 3, Tolar Aleš 2.

 

Prostějov, SK RG U16 : Brno, KK Nový Lískovec U16  12:6

Poločas: 5:3. Rozhodčí: Denisa Kolářová, Václav Štěpař. Nejlepší střelci: Buriánek Tomáš 3, Krčová Barbora 3, Dušek Martin 2, Podhorný Jakub 2 - Kratochvilová Kateřina 2, Kubů Nela 2.

 

SK Plhov Náchod U16 : Prostějov, SK RG U16  6:13

Poločas: 2:6. Rozhodčí: Denisa Kolářová, Rostislav Plíva. Nejlepší střelci: Mikušová Barbora 1, Moc Jiří 1, Netolický Ondřej 1, Nováková Klára 1, Nováková Michaela 1, Šrůtová Lucie 1 - Dušek Martin 3, Ošťádal Vojtěch 3, Buriánek Tomáš 2, Krčová Barbora 2.

 

MINITURNAJ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

Na jihu Čech se odehrály čtyři dramatické duely, z nichž nejlíp vyšla Kutná Hora, která si sice připsala první letošní ztrátu bodů za remízu 10:10 s brněnským Korfbal klubem pak ale a zvítězila 15:11 nad domácím Sokolem. Ten s Brňany hrál dvojzápas (dohrávalo se odložené utkání), v prvním střetnutí uspěl 7:6, ve druhém se pak kluby rozešly smírně 5:5.

První utkání mezi Českými Budějovicemi a Brňany nabídlo překvapivý obrat. Jihomoravané ještě ve třetí čtvrtině vedli o dva koše, domácí však zabrali a třemi koši strhli vítězství na svou stranu. „Ze začátku se na nás asi projevila nervozita. Dorazilo dost rodičů a děti nevěděli, co hrát. Tolik chyb jsem u nich už hrozně dlouho neviděl. Pak jsme se srovnali a hlavně díky skvělé obraně zápas otočili,“ pochvaloval si českobudějovický kouč Petr Pešák.

Jeho svěřenci pak v nervózním utkání, které bylo plné osobních soubojů, nestačili na Kutnou Horu. Jihočeši tak prohráli i druhé střetnutí se Středočechy v krátkém sledu po sobě. Před čtrnácti dny s nimi padli 6:9. „Od minula jsme věděli, že je soupeř dost silný. První půli jsme si to dobře hlídali a stav byl 8:8. Ve druhé části nás jistota trochu opustila, naopak soupeře ne a zaslouženě vyhrál. Oby týmy však předvedli pěkné utkání,“ popsal Pešák. „Ve druhé půli nám to tam naštěstí napadalo,“ poznamenal kutnohorský stratég Jiří Šuhaj.

Třetí nedělní zápas přinesl překvapení v podobě klopýtnutí Kutné Hory, kterou potrápilo Brno a uzmulo první letošní bod. „Za remízu jsme velmi rádi. Snad teď budou body dál přibývat,“ věřila brněnská sniperka Sára Sahatciu. „Jedním slovem chaos. Hráči mě vůbec neposlouchali a kupili příliš mnoho chyb. Soupeři se lépe adaptovali na volnější kurz posuzování faulů, který nastolili rozhodčí,“ zlobil se Šuhaj.

Brňané následně zremizovali i druhé utkání s Českými Budějovicemi, kterým tak alespoň částečně oplatili porážku z úvodního klání.  Na obou týmech už se však projevila únava. „Tři zápasy v jeden den už je dost. Hráčům už pak nejdou správně ruce a střely jsou dost krátké. Šance jsme měli, jen je proměnit,“ povzdychl si Pešák. „Podle mě půjde Brno postupně nahoru, má vysoké a pohybově nadané hráče,“ dodal.

 

České Budějovice – KK Brno 7:6

České Budějovice – Kutná Hora 11:15

KK Brno – Kutná Hora 10:10

KK Brno – České Budějovice 5:5


Komentáře

komentáře Disqus