Čtvrté kolo žákovské ligy: výhry favoritů i krásný korfbal

Kompletní čtvrté kolo žádné velké překvapení nepřineslo. Dva prozatím nejlepší celky soutěže Kutná Hora a Prostějov nezaváhaly a stále okupují čelo tabulky. Na opačném konci se stále nachází brněnský Korfbal Klub, který zůstává bez bodu i po třetím a čtvrtém zápase v sezoně.

MINITURNAJ V BRNĚ

Na Prostějov v brněnském klání nikdo neměl. Hanáci bez větších obtíží vyřídili domácí Korfbal klub 17:4 a s klidem si poradili i v bodově chudém utkání 7:2 s Novým Lískovcem. „S Korfbal klubem měli hráči dobrý pohyb a soupeř s tím měl problémy. Dařilo se nám i proměňovat vytvořené šance. Brno jsme pak nepouštěli do dlouhých útoků a vinou naší dobré předobrany mělo problémy s rozehrávkou. Skóre odpovídá dění na hřišti,“ pravila prostějovská trenérka Aneta Lešanská. „S Novým Lískovcem jsme takzvaně utrpěli výhru. Přestalo se střelecky dařit a dlouho to vypadalo na chudý výsledek. Nepropadli jsme však panice a hráči do toho ve druhé půli dali vše. Smůlu jsme prolomili a zaslouženě zvítězili,“ těšilo koučku celku, který letos z osmi duelů padl pouze se zatím stoprocentní Kutnou Horou.

Poprvé v sezoně došlo také na městské derby. V něm byl úspěšnější Nový Lískovec, který Korfbal klub přehrál po boji 6:4. „Samozřejmě to vnímám jako trochu jiný zápas. Jinde dva korfbalové kluby nejsou. Soupeř měl bohužel k dispozici jen sedm hráčů a to utkání poznamenalo. Já jsem však naštvaný na naše hráče. Asi se přišli projít do tělocvičny. Poctivě do toho šel jen Lukáš Smetana, ostatní mě zklamali. Ze čtyř poločasů, co jsme o víkendu hráli, byl slušný jen ten druhý s Brnem. O prázdninách skončila řada hráčů a ti zbylí jsou otrávení. Snažím se je nějak nastartovat, ale kolikrát mám chuť odejít ze zápasu,“ hovořil zklamaně trenér Nového Lískovce Jakub Pernica.

Korfbal klub si tak na první letošní úspěch musí ještě počkat. „Hodně nám chyběla Sára Sahatciu, která byla s reprezentací do devatenácti let. Onemocněli nám ještě další dvě holky, tak jsme nastoupili jen v sedmi. V obraně už to vypadá slušně, dostáváme poměrně málo košů. V útoku je to však zatím horší. Musíme na tom zapracovat a věřím, že se první výhry už brzy dočkáme,“ vyhlížel brněnský trenér Peter Bušík.

 

Brno, KK U16 : Prostějov, SK RG U16  4:17

Poločas: 2:11. Rozhodčí: Jan Jukl. Nejlepší střelci: Dlapa Marek 1, Drobníková Anna 1, Kohl Jiří 1, Lorenz Adam 1 - Ošťádal Vojtěch 6, Lorencová Nikola 4, Bartoš John 2, Buriánek Tomáš 2.

 

Brno, KKBrno, KK Nový Lískovec U16 : Prostějov, SK RG U16 - 2:7

Poločas: 1:2. Rozhodčí: Jan Jukl.  Nejlepší střelci:  Leznar Adam 2 - Lorencová Nikola 2, Ošťádal Vojtěch 2.

 

Brno, KK U16 : Brno, KK Nový Lískovec U16  4:6

Poločas: 2:2. Rozhodčí: Jan Jukl. Nejlepší střelci: Kohl Jiří 2, Dlapa Marek 1, Drobníková Anna 1 - Kubů Nela 3, Kratochvilová Kateřina 2, Leznar Adam 1.

 

MINITURNAJ V KUTNÉ HOŘE

Domácí tým nenechal nic náhodě, i když soupeři občas nepříjemně kousali. Kutná Hora dál prochází nejvyšší žákovskou soutěží bez ztráty korunky. V domácí hale si poradila jak 9:6 s Českými Budějovicemi, tak 12:8 s Náchodem. S Jihočechy jí sice nevyšla poslední část, i tak však vyhrála, a podobně na tom Středočeši byli i s Náchodem, kterému ve druhé části utkání dovolili už pouze korigovat výsledek. „Měl jsem trochu obavy, protože se nám na reprezentačním sraze sedmnáctek zranila jedna z klíčových hráček, ale hráli jsme hezký korfbal a navíc jsme i dobře bránili. Jediné, co bych svým hráčům vytkl, je koncentrace v posledních čtvrtinách, které byly nejhorší v sezoně. Mohlo by se nám to v nadcházejících zápasech vymstít. Taky musíme pořád pracovat na úspěšnosti střelby,“ zdvihl i přes dva úspěchy varovný prst kutnohorský stratég Jiří Šuhaj.

Střetnutí mezi Náchodem a Českými Budějovicemi se uskutečnilo dvakrát, protože týmy dohrávaly odložený zápas prvního kola. Hned v úvodním klání byl k vidění velmi pohledný korfbal, kterému nechyběl náboj. Soupeři se neustále přetahovali ve vedení, Jihočeši pak o své výhře 10:9 rozhodli až třemi koši v řadě. „Moc hezký zápas. S kolegy jsme se shodli, že letos jsme zatím lepší neviděli,“ podotkl českobudějovický kouč Petr Pešák.

Jeho svěřenci však odvetu ve stejný den nezvládli a prohráli 6:10. Opět se hrál kvalitní korfbal, Jihočechy stál úspěch střelecký kolaps ve druhé části. „V první polovině jsme však měli dát daleko víc košů. Náchod se postupně zvedal, my sice bojovali, ale už na nás ke konci byla znát únava. Na tři zápasy za den máme bohužel dost úzký kádr,“ zoufal si Pešák.

 

SK Plhov Náchod U16 : České Budějovice, KCC Sokol U16 9:10

Poločas: 6:5. Rozhodčí: Petr Dufek. Nejlepší střelci: Martinec Mikuláš 2, Míl Richard 2, Netolický Ondřej 2, Nováková Klárka 2 - Kortus Rostislav 3, Štěpánek Marek 2.

 

Kutná Hora, SK AFK Respo U16 : České Budějovice, KCC Sokol U16 9:6

Poločas: 5:1. Rozhodčí: Petr Dufek. Nejlepší střelci: Šuhajová Lucie 4, Čihák Tomáš 2 - Kortus Rostislav 3, Štěpánek Marek 2.

 

 

Kutná Hora, SK AFK Respo U16 : SK Plhov Náchod U16  12:8

Poločas: 10:2. Rozhodčí: Petr Dufek. Nejlepší střelci: Šuhajová Lucie 5, Čihák Tomáš 3 - Netolický Ondřej 2, Stárek Martin 2.

 

SK Plhov Náchod U16 : České Budějovice, KCC Sokol U16  10:6

Poločas: 7:6. Rozhodčí: Jiří Šuhaj. Nejlepší střelci: Paďourová Ludmila 3, Míl Richard 2, Nováková Klárka 2 - Buzková Barbora 1, Kortus Daniel 1, Kortus Rostislav 1, Nevludová Kateřina 1, Pšenička Adam 1, Součková Lucie 1.

 

1.         Prostějov, SK RG U16                        8          7          0          1          98:49   14

2.         Kutná Hora, SK AFK Respo U16        6          6          0          0          72:54   12

3.         SK Plhov Náchod U16                        5          2          0          3          36:44   4

4.         Brno, KK Nový Lískovec U16              8          2          0          6          66:81   4

5.         České Budějovice, KCC Sokol U16     7          2          0          5          48:72   4

6.         Brno, KK U16                                       4          0          0          4          21:41   0


Komentáře

komentáře Disqus