Ohlédnutí za dalším reprezentačním soustředěním

Uplynulý prodloužený víkend využil národní tým k další části přípravy na podzimní MS v Belgii. Tentokrát se konala v Kostelci na Hané, kde Češi přivítali mladý výběr východu Holandska. Převážně ze slavných klubů PKC Papendrecht a Deetos. Na programu byly celkem 3 přípravné zápasy, jeden společný a další čtyři samostatné tréninky. Takto náročný plán ještě ztížilo tropické počasí, které v Čechách panovalo.

Trenérské duo Honzíček – Kracík mělo k dispozici omezený počet hráčů z důvodu zranění nebo pracovních povinností a tak pro zbytek kádru bylo soustředění hodně intensivní. Trenéři chtěli zapracovat hlavně na obraně, aby hráči zjistili svoje limity, jaké v obraně mají. V útoku bylo potřeba začít se sehrávat a navázat na poslední dobrý zápas proti Rusku na minulém ME.

Všechny zápasy skončily podobným skóre … 21:22, 20:22 a 20:23. Češi bohužel vždy tahali za kratší konec, ale výsledek nebyl tento víkend až tak důležitý. Naopak těsnou obranu, kterou se čeští hráči prezentovali, není obvyklé v Čechách vídat. Bylo to jen potvrzením toho, že se chtějí poučit z chyb z minulého šampionátu a zamezit laciným chybám v obraně, které se přenášejí i do sebevědomí v útoku. I přes tropické teploty v hale bylo nasazení všech aktérů na hřišti vysoké. Mladí Holanďané ukázali větší sehranost a samozřejmě přesnost v zakončení, někteří mají i 4-krát týdně trénink, a byli v závěru o něco lepší. Nicméně korfbal, kterým se Češi prezentovali, kvitovali s obdivem a o to víc, když zjistili, že to byl první zápas tohoto nově složeného týmu vůbec.

Byl to kvalitně strávený víkend, který je pro český tým povzbuzením do další práce, aby na konci října mohli s ctí hájit barvy českého korfbalu při MS v Belgii. Další akci mají reprezentanti na konci srpna.


Komentáře

komentáře Disqus