Halová sezóna 2023/2024 vrcholí

Halová sezóna 2023/2024 již nezadržitelně směřuje ke svému vyvrcholení a po nadcházejícím víkendu budeme znát dalšího držitele mistrovského titulu. Minulý víkend první mistrovský titul v sezóně získal Vosíme.cz Korfbal Prostějov v kategorii mladších žáků U13, když přemohl ve finále držitele stříbrných medailí SAM Kozlovice a v semifinále bronzový SK Plhov Náchod.

V sobotu 4. května se v Českých Budějovicích uskuteční finálový turnaj nejmladší kategorie U9 – tedy finálový den Ligy přípravek, na kterém se představí celkem deset družstev. Do skupiny A byla nalosována družstva KK Brno jako obhájce titulu, KC Loučovice, KK Třeboň, KCC Sokol České Budějovice a ASKA Otrokovice, ve skupině B jsou pak VKC Kolín, KC Vlci Lišov, KC SPŠS Tábor, KC Dobrá Voda a Vosíme.cz Korfbal Prostějov. V každé skupině se hraje systémem každý s každým a na dva nejlepší týmy z každé skupiny čeká následně boj o medaile.

V sobotu 4. května je programu i napjatě očekávané druhé utkání semifinálové série České korfbalové extraligy, kde se s vedením 1:0 na prostějovské palubovce představí MS YMCA Znojmo, které již mnoho let čeká na svou možnou další finálovou účast. Poslední znojemský titul již je historií, když jejich korunovace byly v letech 2005, 2008 a 2009, kdy je vedl v roli hlavního trenéra legendární Martin Žák. V případě výhry domácího Vosíme.cz Korfbal Prostějov se třetí rozhodující duel uskuteční v neděli od 15:00 na znojemské palubovce.

V neděli pak korfbalově našlapaný víkend uzavře v Ostravě semifinále České dorostenecké korfbalové extraligy mezi KK TJ Sokol Koblov a Vosíme.cz Korfbal Prostějov, kde vedení v sérii 1:0 drží hosté z Hané a jediná výhra je dělí od postupu do finále.


Komentáře

komentáře Disqus