Historické okénko – ME 2017 v plážovém korfbalu

V srpnu 2017 se v nizozemském Haagu konalo historicky první oficiální Mistrovství Evropy v beach korfbalu. Juniorští reprezentanti České republiky do 19 let předvedli první den evropského šampionátu dobré výkony a v základní skupině prohráli z pěti zápasů jediný, a to s Maďarskem 3:5. Dále pak porazili oba belgické týmy 9:3 a 6:3 a s oběma nizozemskými týmy remizovali shodně 5:5. V tabulce po prvním dni tak obsadili třetí místo, které znamenalo, že druhý den je čekalo Nizozemsko 2 (výsledek 3:6) a Belgie 2, kterou naši junioři porazili  a zajistili si tak postup do semifinále proti překvapení turnaje – Maďarsku. Ani napodruhé je však porazit nedokázali a prohráli košem těsně před koncem utkání. V posledním zápase na turnaji, který byl již devátým na šampionátu, pak již neměli dostatek sil, aby zopakovali vítězství nad Belgií a obsadili výborné, byť nepopulární čtvrté místo.

Sestava ČR U19: Martin Jiřička, Petr Šnajdr, Daniel Štefák, Markéta Cupáková, Dominika Drábková a Vendula Jemelíková

Obě česká seniorská družstva zahájila své základní skupiny výtečně a obě ze svých skupin postoupila do čtvrtfinále, kde se bojovalo o 1.-8. místo. Družstvo ČR 1 pak ve čtvrtfinále porazilo senzačně Nizozemsko 1 6:4 a v semifinále je čekalo druhé družstvo Nizozemska, kterému podlehli stejně jako Belgii v boji o bronz a rovněž si z turnaje odvezlo pomyslné bramborové medaile.

Sestava ČR 1: Jakub Bláha, Petr Pešák, Jan Šedý, Tereza Hurdálková, Eliška Jonáková a Martina Klacková

Družstvo ČR 2 pak vyhrálo svou základní skupinu, ale ve čtvrtfinále podlehlo Belgii 1 4:8 a muselo se spokojit s bojem o konečné 5.-8.místo, kde již nezaváhalo, zvládlo dva náročné a vyrovnané duely a mohlo se radovat z konečného pátého místa.

Sestava ČR 2: Partik Nguyen, Jan Tichý, Vlastimil Krejčí, Nikola Ambrosová, Denisa Hurdálková a Štěpánka Jonáková


Komentáře

komentáře Disqus