Brněnští dorostenci završili vzepjetí překvapivým titulem

Ještě v polovině sezony to s nimi vypadalo všelijak, nakonec slaví mistrovský titul. Korfbaloví dorostenci Brna v sobotu v Kolíně zvítězili ve finálovém klání nejvyšší soutěže 17:16 nad Prostějovem a slaví druhý titul ve své historii. „Oslavili jsme to, ale některým děckám ještě nebylo osmnáct, tak to nebylo tak divoké,“ culil se kouč Korfbal klubu Jan Šedý.

V duelu o bronz byl úspěšnější domácí Kolín, který porazil 13:7 Náchod, jemuž chyběly dvě opory v ženské části družstva.

Brňané měli co dělat, aby se na konci sezony vůbec probojovali do vyšší nadstavby a i v ní se zlepšovali postupně. Jejich výkony však gradovaly v pravou chvíli. Ve finále byli Jihomoravané většinou o krok napřed, i když v poločase vedli o jeden koš Hanáci. „Bylo to dost vyrovnané. Nám se povedlo dvakrát skórovat z prvních dvou útoků a to nám pomohlo. Soupeř vždy opověděl, ale my tahali za delší konec,“ povídal brněnský kouč Jan Šedý.

Český reprezentant Šedý si tak připsal po neúspěšném extraligovém finále s Českými Budějovicemi v roli hráče velký trenérský úspěch. „V dorostu Brno získalo jediný titul někdy před dvaceti lety. Je to úplně něco jiného, než být na hřišti. Cítím větší zodpovědnost za tým a užíval jsem si to snad dvojnásobně intenzivněji,“ popisoval. „Chystali jsme se na jednotlivé soupeřovi individuality a to se vyplatilo,“ dodal Šedý.

Prostějovský favorit po vítězství v základní části i nadstavbě selhal v nejdůležitější chvíli. „Brno na nás nastoupilo hodně nadšeně, ale to jsme čekali. Soupeř se psychicky chytil prvními koši a celý zápas byl lepší. Měli jsme problém na doskoku, kde nás Brno jasně převyšovalo a vytvářelo si tak daleko víc střeleckých možností,“ popsal prostějovský trenér Martin Uherka.

Prostějov tak nenavázal na dva triumfy ze sezon 2014/2014 a 2014/2015. „Jsem dost smutný, děcka to asi rozdýchali asi líp než já. Na mě prohra pořád doléhá. V neděli jsem o ní hodně přemýšlel a napadlo mě asi deset věcí, co jsme mohli udělat jinak. Jenže už nemá smysl se tím zabývat, nikdo nezaručí, že by fungovaly. Hráče i přes prohru musím však pochválit, nic neodflákli a makali,“ pochválil Uherka své svěřence.  

 

SK RG Prostějov - KK Brno 16:17 (7:6)

Kolín – Náchod 13:7


Komentáře

komentáře Disqus