Extraligové Znojmo ve vypjaté bitvě utrpělo první porážku v sezoně

Uplynulý víkend opět potvrdil, jak je korfbalová extraliga letos vyrovnaná. Čtvrté kolo, které se odehrálo týden po návratu české reprezentace z mistrovství Evropy, znovu přineslo dva dramatické duely. V sobotu nejprve Znojmo na domácí palubovce 15:16 padlo s Českými Budějovicemi, v neděli pak Prostějov doma 17:20 nestačil na úřadující mistry z Brna.

V extralize už není neporažený celek. První zádrhel přišel ve čtvrtém dějství i v případě Modrých Slonů ze Znojma. V klání s Českými Budějovicemi ke konci stahovali, co mohli, alespoň na remízu to však nestačilo. Prohráli o jeden koš. „Nechali jsme si soupeře utéct na začátku, pak už se to těžce dohání. Škoda, stačil jeden škaredý koš,“ usmála se znojemská Tereza Ferkovičová.

V zápase proti sobě nastoupila řada reprezentantů, kteří minulou sobotu vybojovali v Nizozemsku na evropském šampionátu sedmé místo. Duel byl o to pikantnější a přinesl třeba i žlutou kartu pro českobudějovického Vlastimila Krejčího. „Vlasta se srazil s Tomášem Veselým, chvíli ležel na zemi a rozhodčí nepřerušil hru. To ho naštvalo, tak na něj něco houkl,“ popsal Jihočech Jakub Bláha. „Jinak to až tak vyhrocené nebylo. Celé utkání jsme vedli o čtyři nebo pět košů, až teda na poslední čtvrtinu. Tam jsme selhali v útoku, což je i moje zásluha. Nějak to nešlo,“ ušklíbl se Bláha.

Ten musel evropské klání letos oželet. Dlouho totiž marodil. „V pátek jsem byl na prvním tréninku od jarního vyvrcholení loňské extraligy. Nemohl jsem tedy jet ani do Nizozemska. Teď už jsem však v pořádku a snad se do reprezentace zase vrátím,“ přál si Bláha.

 

Modří Sloni Znojmo : České Budějovice, KCC Sokol  15:16

Poločas: 5:9. Rozhodčí: Ivan Vávra, Peter Bušík. Nejlepší střelci: Nguyen Patrik 3, Žák Ivan 3, Ferkovičová Tereza 2, Mostbeková Monika 2, Simonidesová Hana 2, Zábojová Klára 2 - Pešák Petr 5, Hurdálková Tereza 3, Klacková Martina 2, Krejčí Vlastimil 2, Mensová Anežka 2.

 

V nedělním duelu Prostějov Brnu dlouho vzdoroval, nakonec se však projevila zkušenost mistra. „Tři čtvrtiny jsme se se soupeřem přetahovali, v poslední části jsme si vypracovali mírný náskok a ten už udrželi. V rozhodujících momentech jsme měli navrch,“ přibliž brněnský kouč Jakub Máša dění v zápase.

I za Brno nastoupilo několik reprezentantů, jen Eliška Jonáková přijela z Nizozemska s napuchlým kolenem a nejspíš si až do Vánoc nezahraje. „V minulosti se reprezentanti vraceli vždy rozehraní a v laufu, teď to však bylo trochu jiné. Připadali mi trochu bez šťávy, i když třeba Honza Šedý se vzpamatoval a v neděli byl náš nejlepší střelec. Možná se na nich projevilo lehké rozčarování z ne úplně vydařeného vystoupení na Evropě,“ přemítal Máša.

 

Prostějov, SK RG : Brno, KK  17:20

Poločas: 12:12. Rozhodčí: Zdeněk Milichovský, Zuzana Maňáková. Nejlepší střelci: Galíček Petr 4, Havlová Renata 4, Vyroubal Alexandr 4 - Šedý Jan 5, Faltýnková Lenka 3, Jonáková Štěpánka 3.

 

Nejvyšší soutěž pokračuje dalším kolem už následující víkend. Brno doma vyzve České Budějovice a Prostějov změří síly se Znojmem.

1.           Modří Sloni Znojmo                        4             3             0             1             56:50     6

2.           Brno, KK                                         3             2             0             1             50:40     4

3.           České Budějovice, KCC Sokol       3             1             0             2             40:43     2

4.           Prostějov, SK RG                           4             1             0             3             50:63     2


Komentáře

komentáře Disqus