Extraliga: České Budějovice bojovaly o první místo

E026   KCC Sokol České Budějovice - SKK Dolphins Prievidza   36:15 (16:9)

Úvod se lépe povedl hostům ze Slovenska, kteří využili již tradičně pomalejšího  začátku Jihočechů a ujali se překvapivě vedení. Český celek ovšem zná svoje kvality a dokáže reagovat na vývoj skóre, takže netrvalo dlouho a i budějovičtí protrhli smůlu v zakončení  a ujali se vedení  7:5. Pomohlo jim k tomu také netradiční pojetí útoku, při kterém se snažili využít každou nahrávku ke střele, takže taktické varianty 4-0 nebo 3-1 nebyly tolik k vidění. Ovšem v dalším průběhu poločasu rozdíl ve skóre  žádnou výraznou převahu Jihočechů nenasvědčoval. To se nelíbilo trenérovi domácích, takže 8 minut před koncem hlasitě domlouval svým svěřencům při oddechovém čase. To padlo na úrodnou půdu a posledních 6 minut vyhráli domácí 8:2. 

V druhé půli navázaly Budějovice na svůj výkon z konce té první a začaly navyšovat rozdíl ve skóre. Byly aktivnější  a soupeř měl hlavně problémy ubránit střely zpoza koše.  Hosté se prosazovali zejména po úniku do dvojtaktu.  To však domácí nabudilo k ještě většímu nasazení v útočné části, takže skóre v jejich prospěch utěšeně narůstalo. Druhý poločas vyhráli jednoznačně 20:6 a zápas 36:15. Mohli se tak radovat z návratu na první místo v tabulce zásluhou lepšího skóre.

Střelci zápasu:

KCC Sokol České Budějovice – Kracík I. (10), Pešák P. (7), Krejčí V. (6), Klacková M. (4), Čierný O. (3), Bínová V. (3), Boorová E. (1)

SKK Dolphins Prievidza – Gogová S. (4), Polerecký I. (3), Fábik P. (3), Mendel M. (2), Záň M. (2)


Komentáře

komentáře Disqus