Historické okénko - první ročník soutěže SUPERLIGA

V dnešním historickém okénku se podíváme do historie spíše nedávné. Před více než třemi lety se totiž odehrál historicky první ročník Superligy. Tento projekt poznal světlo světa v roce, kdy český korfbal slavil 30 let své existence.

Superliga 2019 – první ročník soutěže, která byla „super“ v mnoha ohledech poznala prvního držitele cenné trofeje v červnu tohoto roku. Vítězným družstvem se stal Alligators Team vedený reprezentačním trenérem Ivo Kracíkem, který ve skvělém finále zdolal PRO Bananas 15:11. Třetí místo vybojovalo družstvo MS Team po vítězství až v prodloužení nad Hooks Teamem, když Golden Goal vstřelila Lucie Šebelová. Nejlepším střelcem nové soutěže byl Patrik Nguyen s 32 koši před svým spoluhráčem Ivanem Žákem. Nejlepší dámskou střelkyní pak byla Denisa Kolářová s 22 koši před Miloslavou Mensovou. Celkem bylo v nové soutěži během měsíce a půl odehráno 24 zápasů a do zápasů se zapojila více než stovka hráčů z České republiky, Slovenska, Maďarska a Nizozemska.

Po včerejším triumfu družstva Faze Clan tak své jméno bude moci na cenné trofeji již podruhé nalézt pětice hráčů, kteří po vítězství v roce 2019 si připsali prvenství i v roce 2022, a to: Petr Pešák, Vlastimil Krejčí, Aldar Tsybyktarov, Ondřej Čierný a Hana Procházková.


Komentáře

komentáře Disqus