Historické okénko – poslední MČR v beach korfbalu vyhrál SK RG Prostějov

Poslední odehrané Mistrovství ČR v beach korfbalu v kategorii Elite se uskutečnilo v červnu 2021 v Prostějově. Do hlavní soutěže se přihlásilo celkem šest družstev, z nichž si dva nejlepší celky vybojovaly právo účasti ve finále, které bylo skvělým vyvrcholením tohoto plážového mistrovství. V základní hrací době totiž finálový duel mezi SK RG Prostějov a KK Sokol Koblov skončil remízou a o vítězi muset rozhodnout Zlatý koš, který vstřelila prostějovská Aneta Lešanská a zajistila tak domácímu SK RG Prostějov prvenství.

Konečné pořadí MČR beach 2021:

  1. SK RG Prostějov
  2. KK Sokol Koblov
  3. Return of Stars
  4. SK RG Prostějov „B“
  5. KK Brno
  6. KK Sokol Koblov „B“

Současně s elitní kategorií dospělých se odehráno i kategorie juniorská, která se již před dvěma lety netěšila velkému zájmu a v konkurenci čtyř družstev se z vítězství radovalo družstvo KK Brno.

V loňském roce se pak z důvodu nezájmu klubů tento turnaj v kategoriích Elite a juniorů nekonal a nejinak tomu velmi pravděpodobně bude i letos, kdy se ve stanoveném termínu přihlásila do soutěže juniorů jen dvě družstva a do soutěže Elite dokonce pouze jediné družstvo. Je zřejmé, že plážová varianta korfbalu nemá v českém korfbalu velkou tradici, ani není českými kluby podporována a ke změně zatím nevedla ani informace Mezinárodní korfbalové federace o zařazení plážového korfbalu do programu Světových her 2025 v Číně.


Komentáře

komentáře Disqus