Historické okénko – poslední odehraný klubový turnaj

Dnes se v historickém okénku ohlédneme za poslením odehraných klubovým turnajem na starém kontinentu před propuknutím covidové pandemie. Stejně jako ten o víkendu odehraný druhý finálový turnaje KCL se v lednu 2020 konal totiž v Německu. Jednalo se o 19.ročník Europa Shield, jež nakonec byl posledním v jeho historii, protože od aktuální sezóny jsou obě nejvyšší evropské klubové soutěže spojeny do jediné - Korfball Champions League.

Na poslední Europa Shield se konal na konci ledna 2020 a českou republiku reprezentoval vicemistrovský celek KK Brno, který byl nalosován do přijatelné základní skupiny B, kde postupně porazil KS Defenders Wroclaw výrazně 26:5 a turecký SC Kocaeli 19:10. S jistotou postupu do semifinále pak svěřenci trenéra Máši podlehli německému KV Adler Rauxel 14:19 a v semifinále turnaje je čekal pozdější vítěz BEC z Anglie. Brněnští v tomto semifinále prohráli v poločase 5:9, ale do druhé vstoupili výrazně lépe a dokázali vyrovnat  ještě pět a půl minuty před koncem dokonce vedli 12:11, ale konec zápasu jim nevyšel a podlehli 13:16. V boji o bronz pak nastoupili v opakování souboje ze skupiny proti KV Adler Rauxel. V průběhu prvního poločasu vedlo brněnské družstvo 4:3 a 5:4, ale do přestávky šli s jednokošovým náskokem soupeři za stavu 6:7. Ve druhé půli vedlo německé družstvo i tříkošovým rozdílem 9:12, ale díky košům Faltýnkové a Bušíka vyrovnalo KK Brno na 12:12. Konec však českému týmu opět nevyšel a po výsledku 12:14 na něj zbylo místo čtvrté. 

Významného individuálního úspěchu dosáhly brněnské ženy, které obsadili v tabulce nejlepších střelců turnaje druhé a třetí místo, když ze Josephem Bedfordem s 28 koši, byla na druhém místě Štěpánka Skálová a na třetím Lenka Faltýnková. V redukovaném pořadí žen pak na třetím místě skončila ještě Eliška Zieglerová, jež se třinácti koši byla na celkovém šestém místě.

Konečné pořadí Europa Shield 2020

1. BEC

2. CK Vallparadís

3. KV Adler Rauxel

4. KK Brno

5. TuS Schildgen

6. SC Kocaeli

7. Grupo Desportivo dos Bons Dias

8. KS Defenders Wroclaw 


Komentáře

komentáře Disqus