Velký celoškolní korfbalový turnaj na ZŠ Kozlovice

Ve čtvrtek 2.února se na ZŠ konal tradiční celoškolní korfbalový turnaj, během něhož bylo sehráno jedenadvacet korfbalových utkání ve čtyřech věkových kategoriích, do nichž bylo zapojeno více než sto žáků a celkem padlo 228 košů. Unikátní projekt se na této základní škole daří realizovat již od roku 2016 a celá škola během tohoto dne „žije korfbalem“.

Turnaj je vždy rozdělen do čtyř věkových kategorií, když první část obstarají vždy družstva druhých a třetích tříd, která hrají na zmenšená hřiště. Letos byly i v této věkové kategorii k vidění skvělé výkony a nejlepším střelcem turnaje a nakonec i celého korfbalového dne se stal Šimon Pavlát z vítězné třídy 3.B, když zaznamenal celkem 11 košů a předčil své spoluhráče dvojčata Davida a Elen Krpcovi, kteří si připsali devět, resp. sedm košů.

Druhé věkové kategorii čtvrtých a pátých tříd naprosto dominovala třída 5.B, která turnaj zakončila s celkovým naprosto excelentním skóre 56:3, když mezi střelce se zapsala celá osmičlenná sestava (Rozehnalová 10, Filip 10, Holub 8, Gola 8, Vlčková 8, Krpec 5, Dylová 5, Ermisová 2), která vytvořila nový rekord v počtu nastřílených košů v historii tohoto školního turnaje.

Největší zápletku a překvapení nakonec nabídla kategorie šestých a sedmých tříd, když o vítězství 6.B v jednotlivých vyrovnaných zápasech rozhodovaly vždy maximálně dva koše a polovina všech utkání skončila rozdílem jediného koše. Z vítězství se nakonec tedy radovala výše zmíněná 6.B před třídami sedmého ročníku 7.B a 7.A.

Závěrečná kategorie osmých a devátých tříd nabídla skvělé sportovní výkony, kde se na palubovce představila celá řada členů reprezentačního družstva České republiky do 15 let a zaplněná hala aplaudovala skvělému korfbalu. Vítězem elitní kategorie se stala 9.B s nejlepšími střelci této věkové kategorie Michaelou Krpcovou a Markem Škrobalem, kteří zaznamenali shodně po šesti koších.

Vítězové a pořadí jednotlivých kategorií:

2.-3.třídy

  • 1.místo 3.B (Krpec D., Pavlát Š., Eliášová E.,Krpcová E., Pustková A.)
  • 2.místo 3.A, 3.místo 2.B, 4.místo 2.A

4.-5.třídy

  • 1.místo 5.B (Filip A., Gola T., Holub L., Krpec M., Dylová K., Ermisová T., Rozehnalová N., Vlčková K.)
  • 2.místo 5.A, 3.místo 4.A, 4.místo 4.B

6.-7.třídy

  • 1.místo 6.B (Cviček V., Holub J., Kocián J., Žáček M., Klímková A., Pavlátová K., Šrubařová M., Uhrová N.)
  • 2.místo 7.B, 3.místo 7.A, 4.místo 6.A

8.-9.třídy

  • 1.místo 9.B (Josiek S., Kresta F., Pavlát J., Škrobal M., Žáček J., Filipová B.A., Krkošková D., Krpcová M., Pánková T., Skotáková N.)
  • 2.místo 8.B, 3.místo 9.A

 

Nejlepší střelci celého korfbalového dne:

1. Pavlát Šimon 3.B 11košů

2. Rozehnalová Nikola 5.B 10košů

     Filip Adam 5.B 10košů

3. Krpec David 3.B 9košů

4. Tomáš Gola 5.B 8košů

     Lukáš Holub 5.B 8košů

     Vlčková Klára 5.B 8košů

5. Krpcová Elen 3.B 7košů

6. Škrobal Marek 9.B 6košů

     Krpcová Michaela 9.B 6košů

     Holub Jiří 6.B 6košů

7. Rozehnalová Karolína 9.A 5košů

     Bartusek 2.A 5košů

     Moščák Jakub 5.A 5košů

     Schenkerová Karolína 5.A 5košů

      Krpec Maxim 5.B 5košů

      Dylová Klára 5.B 5košů


Komentáře

komentáře Disqus