Víte, že… domácí korfbalový víkend začíná

O víkendu jsou na domácí korfbalové scéně na programu opět zápasy České korfbalové extraligy a rovněž nejvyšší juniorské soutěže České dorostenecké korfbalové extraligy.

Sobotní program obstará pět zápasů dorostenecké nejvyšší soutěže, kdy hlavním tahákem bude jistě dvojutkání MS YMCA Znojmo vs. KK Brno, které je reprízou loňského finálového utkání. V lepší pozici do něj budou vstupovat hosté z Brna, kteří vévodí aktuální tabulce bez ztráty bodu, ale domácí znojemské družstvo má ve svém kádru nejlepší střelce v podobě devátenáctikošového Tomáše Toufara a sedmnáctikošové Jitky Pavlíčkové, kteří s náskokem vedou střeleckou tabulku.

Druhý turnaj nabídne souboj druhého a třetího týmu tabulky, když se na prostějovské palubovce představí KK Sokol Koblov a rovněž i zatím poslední družstvo tabulky KK Brno „B“.

Zajímavé souboje slibují i zápasy elitní soutěže České korfbalové extraligy, kdy se střetnou družstva ze dna tabulky MS YMCA Znojmo a SK Plhov Náchod, které se utkají a své první body v této sezóně, neboť obě družstva mají zatím na kontě nula bodů. Vrcholem dosavadního průběhu extraligy bude přímý souboj o čelo, když vedoucí KCC Sokol České Budějovice zavítá na palubovku KK Brno, které je pouze vinou horšího skóre na místě druhém průběžné tabulky České korfbalové extraligy. Zajímavé bude i pomyslný souboj o čelo v tabulce střelců, kde první je brněnská Eliška Zieglerová s 16 koši a hned za ní jsou českobudějovičtí muži Rostislav Kortus se 13 koši a nestárnoucí Vlastimil Krejčí s 12 koši.


Komentáře

komentáře Disqus