V semifinále SK RG Prostějov nestačil na německý TuS Schildgen

V semifinálovém zápase před vyprodanou halou Reálného Gymnázia v Prostějově nestačili domácí na německé družstvo TuS Schildgen a zítra je tak čeká zápas o konečné třetí místo ve druhém kole Ligy mistrů.

Vyrovnaný začátek zápasu nabídl ve výborné atmosféře skvělý korfbal a prostějovské družstvo vedlo 1:0 po úvodním koši Vyroubal a následně ještě 3:1 po dvou přesných zásazích Valenty. Po první odehrané čtvrtině pak začali domácí ztrácet a soupeř se dostal do vedení 5:7 ještě na konci první půle. Druhý poločas pak favorizovaný TuS Schildgen odehrál výborně, postupně navyšoval svůj náskok až na konečných 9:17 a mohl slavit postup do zítřejšího finále.

Prostějovský trenér Uherka k zápasu uvedl: „Největší rozdíl byl v úspěšnosti střelby a rozložení skórování mezi více hráčů. My jsme od začátku makali na maximum, ale soupeř byl v druhé půli schopný přepnout na ještě vyšší stupeň, kterému jsme nedokázali konkurovat. Rádi bychom se zítra rozloučili s diváky výhrou, zaslouží si to!“

Poslední zápas totiž čeká SK RG Prostějov zítra v 10:50 proti SG Pegasus, který dokázali domácí senzačně porazit v dnešním utkání v základní skupině a pokusí se to samé zopakovat i v boji o konečné třetí místo.

 

Semifinále KCL:                SK RG Prostějov – TuS Schildgen                             7:19       (poločas 5:7)

Koše: Valenta 3, Galíček 3, Vyroubal 2, Zikmundová 1

 

Program finálového dne – neděle 20.11.

08:30       zápas o 7.místo                SZAC 1908                          -              NC Benfica

09:40       zápas o 5.místo                KCA Tornadoes                 -              CK Vallparadís

10:50       zápas o 3.místo                SK RG Prostějov                -              SG Pegasus

12:00       finále                                   TuS Schildgen                    -              KC Trojans


Komentáře

komentáře Disqus