6. soustředění Vlašim – TWG USA Birmingham 2022

Na posledním domácím soustředěním seniorské reprezentace před Světovými hrami se rozhodlo o konečné nominaci. Ale ještě před samotnou nominací odehrál český tým tři přípravné zápasy s maďarskou reprezentací. Kde a jak se toto vše odehrálo? Vše podrobněji v článku.

Český tým se sešel už v pátek večer 24.6.2022 ve Sporthotelu Vlašim. Večer byl lehký trénink se zaměření hlavně na hru v obraně. Druhý den v sobotu měli hráči hlavně herní trénink v mírném tempu a s taktickými pokyny tak, aby byli připraveni je předvést v přípravě s Maďary. Soupeř dorazil do Vlašimi chvíli po poledni a první zápas se hrál v 15:00, večer v sobotu byl na řadě druhý zápas a vše bylo zakončeno v neděli dopoledne. Výsledky jsou níže v článku.

To podstatnější, než výsledky, jsou dvě zprávy – jedna dobrá a jedna špatná. Začneme tou dobrou zprávou – hra týmu se zlepšuje soustředění od soustředění a hráči si osvojili nový princip hry v útoku s velkou rotací hráčů na jednotlivých funkcích s neustálou změnou pozic kolem koše. A i hra v obraně je postavená na odvážném stylu sledování míče a chytání nahrávek.

Bohužel tou špatnou zprávou je velmi pravděpodobně vážné zranění kolene Terezy Hurdálkové. Diagnózu musí potvrdit lékaři, ale naše zkušenost s tímto zraněním může myslet na nejhorší, a to přetržený jeden z křížových vazů. Mimo Terezy visí otazník nad zdravotním stavem Elišky Zieglerové, která si velmi pravděpodobně natáhla stehenní sval. Eliška příští týden podstoupí vyšetření a jeho výsledek rozhodne o dalších krocích. Nezbývá než držet palce.

Celé soustředění bylo zakončeno vyslovením nominace pro Světové hry. Pokud nedojde ke zranění a nebo nemoci, tak do USA za 14 dní vyrazí Dominika Drábková, Vendula Jemelíková, Nela Kubů, Klára Nováková, Sára Sahatciu, Eliška Zieglerová, nad kterou ale stále visí otazník, jak dopadne vyšetření, a dále Petr Galíček, Rostislav Kortus, Vlastimil Krejčí, Petr Pešák, Petr Šnajdr, Jan Toufar, Alexandr Vyroubal. Mezi náhradníky stále zůstávají Aneta Lešanská, Martin Jiřička, Patrik Nguyen.

Poslední přípravu před odletem budou mít naši reprezentanti v německé Bochumi, kde se příští víkend utkají s týmem Německa a s týmem Nizozemí U19. Zde už bude opravdu možné rozpoznat, jaké ambice může náš tým na Světových hrách mít.

Výsledky připravných zápasů s Maďarskem:

  • Česko vs Maďarsko 24:8 (15:3)
  • Česko vs Maďarsko 22:13 (11:5)
  • Česko vs Maďarsko 22:8 (12:4)

Komentáře

komentáře Disqus