Prostějov vládne extralize, tři zápasy odloženy

O víkendu se mělo odehrát 9. a 10. kolo české nejvyšší soutěže, z důvodu velké marodky na straně Českých Budějovic a Znojma se však odehrál pouze jeden zápas, a to mezi Prostějovem a Brnem. Ostatní tři zápasy byly odloženy.

SK RG Prostějov - KK Brno 23:18 (12:14)

V této sezoně se tito dva soupeři utkali celkem třikrát a vždy si body domů odvážel hostující tým. Prostějov měl tedy před sebou výzvu uhájit domácí palubovku a Brno naopak výzvu ukrást Prostějovu další body. Od prvních minut zápasu bylo jasné, že si soupeři nedají nic zadarmo. Oba týmy do toho šlápli hned od začátku a díky přesné ofenzivě padlo během prvních deseti minut celkem 15 košů! Přece jen se od úvodu lépe dařilo hostujícímu týmu, který si držel jedno až dvoukošové vedení až do stavu 8:8, kdy se domácímu týmu poprvé podařilo vyrovnat. Skóre se pak přelévalo ze strany na stranu, než se hosté před poločasem opět dostali do dvoubodového vedení. Prostějov sice soupeře v první půli přestřílel, střelám však chyběla potřebná přesnost. Po přestávce se několik minut nedařilo přesně vystřelit ani jednomu týmu a za patnáct minut druhé půle padli pouze čtyři koše - tři domácích a jeden hostů, a průběžný výsledek byl zase vyrovnaný. Vyrovnaný zůstal až do stavu 16:16. Poté se zápas začal lámat ve prospěch domácího týmu a zejména díky přesným zásahům nejlepších střelců utkání Šnajdra a Galíčka a kolektivná obraně celého týmu domácí tým zvítězil 23:18.

Nejlepší střelci utkání: Galíček 8, Šnajdr 8, Tichý 3 - Drábková 5, Lorenz 3.

Pár vět k utkání od Petra Galíčka (SK RG Prostějov): "První poločas bych zhodnotil jako střelecký souboj, ve kterém nakonec o 2 koše vyhrávalo Brno. Přece jenom 26 košů za 25 minut není málo a pro diváky to musela být skvělá podívaná. V druhém poločase jsme udělali pár změn v obraně a Brnu se přestalo tolik střelecky dařit a my jsme pokračovali v tom, co se nám dařilo v prvním poločase. Po několika košovém vedení, kdy zbývalo pár minut, jsme si zápas pohlídali až do konce. Mně osobně se hrálo dobře, hráli jsme, co jsme chtěli, a Brno na to podle mého názoru nemělo odpověď."

Pár vět k utkání od Venduly Jemelíkové (KK Brno): "S týmem Prostějova hrajeme vždy vyrovnané zápasy a tak tomu bylo i tentokrát, kdy jsme v poločase vedli, ale bohužel v závěru se nám nepodařilo proměnit šance a to rozhodlo. V obraně si myslím, že jsme odvedli dobrou práci, škoda jen, že jsme v druhé půlce nepřidali více košů. Chtěla bych pochválit celý tým, protože jsme makali a rozhodně jsme týmu Prostějova nedali výhru zadarmo. Věřím, že při příštím střetnutí dokážeme zápas dotáhnout do vítězného konce."


Komentáře

komentáře Disqus