Sedmé kolo dorostenců ve znamení zaváhání favoritů

V neděli se odehrálo další kolo České dorostenecké korfbalové extraligy. Prostějov hostil týmy Brno A a Znojmo, dosavadní lídry průběžné tabulky, a oba "obral" o body. V Brně se pak odehrál pouze jeden zápas mezi domácím B-týmem a Koblovem, protože Náchod kvůli nemoci nemohl dorazit. 

Miniturnaj v Prostějově

SK RG Prostějov - MS Znojmo YMCA 12:12 (7:7)

Zápas byl po celou dobu vyrovnaný. Prostějov se sice několikrát dostal do vedení, ale neproměněnými penaltami a chybami při výjezdech si vedení nedokázal upevnit. Poslední čtvrtina nabídla největší drama, když se Znojmo dostalo do dvoubodového trháku a Prostějov musel dotahovat.  V posledních minutách se mu to nakonec podařilo a získal alespoň bod.

Nejlepší střelci utkání: Nedbal 3 - Pavlíčková 4, Kočková 3.

KK Brno "A" - MS Znojmo YMCA 19:12 (11:8)

V tomto zápase Brno zcela ovládlo hru pod košem díky šikovným a vysokým klukům, kterým se dařilo nejen dostakovat, ale i bezchybně zakončovat z volných pozic, do kterých je Znojmo pouštělo nekoncentrovanou obranou. Tento zápas ukázal, že týmový výkon a kvalitní souhra dokáže převýšit sebelepší individuální výkon jednotlice.

Nejlepší střelci utkání: Holík L. 5, Franzki 3, Němeček 3 - Kočková 5, Toufar 3.

SK RG Prostějov - KK Brno "A" 13:10 (8:6)

Už v úvodu zápasu bylo jasné, že se domácí tým favorita nebojí a lehce se nevzdá. V obraně působil koncentrovaně a bránil Brnu v kombinační hře. Brnu se navíc nedařilo tak dobře doskakovat jako v prvním zápase a ztrácelo míč často po první střele. Prostějovu se dařilo i střelecky, když se oproti prvnímu zápasu rozstřilel Valenta a Brno po celý zápas pouze dotahovalo. Prostějov tak v tomto utkání zaslouženě zvítězil.

Nejlepší střelci utkání: Valenta 5, Křížková 3 - Holík V. 3.

Pár vět k turnaji od Aděly Zikmundové (SK RG Prostějov): "Se Znojmem jsme se trochu nechali na začátku strhnout, ale podařilo se nám semknout jako tým a dotáhnout soupeřův náskok, vydřeli jsme si tak cenný bod. S Brnem jsme do toho do začátku šli, že hlavně chceme hrát společně, jako jeden tým a zachovat chladnou hlavu. Podařilo se nám tak udržet koncentraci a výbornou obranou jsme protihráče dost potrápili, přidali jsme k tomu par košů a zakončili tak víkend s krásnými třemi body."

Pár vět k turnaji od Zuzany Herbstové (KK Brno "A"): "Do obou zápasu jsme nastupovali s tím, že chceme vyhrát. V prvním zápase nám to vyšlo a po vyrovnaném začátku jsme Znojmu zvládli odskočit. Útočili jsme i bránili, jak jsme se domluvili a bez problému jsme si udrželi vždy rozdíl alespoň třech košů. To ale neplatilo proti Prostějovu. Celý zápas jsme hráli zbrkle, nebyli jsme schopni zakončit a většina našich útoků končila po pár nahrávkách. Každopádně proti Prostějovu hrajeme i příští kolo, ve kterém máme šanci zlepšit náš výkon."

Pár vět k turnaji od Kláry Kočkové (MS Znojmo YMCA): "Ze zápasů nemáme dobrý pocit. Proti Prostějovu jsme museli hrát bez Tomáše Toufara, a tím jsme si ujasnili, že to i tak dokážeme uhrát. V posledních minutách tohoto zápasu jsme ale zazmatkovali a dostali dva zbytečné koše na závěr, čím nás Prostějov dorovnal. Proti Brnu jsme nastoupili už v plnější sestavě. Bohužel jsme hodně kazili přihrávky a nedařilo se nám zakončit do koše. Brno toho využilo a vytvořili si nad námi náskok, který jsme už nedokázali dohnat."

Miniturnaj v Brně

KK Brno "B" - KK Sokol Koblov 8:10 (2:5)

V tomto zápase nastoupil jako mírný favorit tým z Koblova, který je na průběžném třetím místě tabulky. Hosté se brzy dostali do vedení a ačkoliv druhou půlku prohráli, náskok z prvního poločasu o tři koše nakonec rozhodl o vítězi. Na koše chudý zápas plný nepřesných nahrávek tak vyhrál hostující tým.

Nejlepší střelci utkání: Pařilová 3 - Hák T. 2, Kopišová 2, Marcinová 2.

Pár vět k utkání od Tomáše Háka (KK Sokol Koblov): "Dnes jsme odehráli jeden zápas proti Brnu B, proti kterému jsme už v sezóně 2x hráli a i vyhráli. Do tohoto zápasu jsme šli rozhodně s respektem, protože naše výsledky nebyly úplně přesvědčivé, ale vnitřně jsme si věřili, že tohoto soupeře znova porazíme a taky se tak stalo. S výsledkem 10:8 ovšem spokojený nejsem. Myslím si, že jako tým máme na lepší výsledek, ale dneska jsme si to nezasloužili. Dělali jsme mnoho chyb, kazili nahrávky, neproměňovali jednoznačné šance a nehráli jsme hru, jakou jsme chtěli, ale pevně věřím, že v příštích zápasech se nám bude více dařit a přestaneme dělat tolik chyb."


Komentáře

komentáře Disqus