V dalším kole České korfbalový extraligy vítězily domácí týmy Znojmo a Prostějov

Tuto sobotu se odehrálo 8.kolo ČKE, ve kterém se utkalo Znojmo s Brnem a Prostějov s Českými Budějovicemi. Oproti minulému víkendu tak došlo jen k prohození pořadatelství, výsledky utkání však byli zcela odlišné. Znojmo vrátilo Brnu porážku a zvítězilo 23:20 a Prostějov napravil zaváhání v Budějovicích a jasně zvítězil 26:9.

MS Znojmo YMCA - KK Brno 23:20 (11:10)

Tito dva soupeři se v této sezoně utkali pouze jednou, a to přesně před týdnem v Brně - zápas zkončil těsně ve prospěch domácího brněnského celku. Dalo se proto očekávat vyrovnané utkání s otevřeným koncem. Brno se celý zápas trápilo při zakončení, naopak Znojmo se dokázalo jednodušše prosadit hlavně přes mužskou část týmu. V těžkém zápase nakonec zůstali body ve Znojmě. Brno však dále zůstává na druhém místě průběžné tabulky.

Nejlepší střelci utkání: Toufar Jan ml. 6, Nguyen 5 - Zieglerová 6, Bušík 4.

Pár vět k utkání od Dominiky Drábkové (KK Brno): "Byl to těžký zápas, stejně jako minulý týden. V 5’ minutě se nám zranil Martin Skála, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Většinu zápasu jsme dotahovali. Měli jsme šance, ale nedařilo se je proměňovat. Měli jsme hodně zkažených nahrávek a Znojmo toho dokázalo využít. Do příštích zápasů se musíme poučit z chyb."

Pár vět k utkání od Kláry Zábojové (MS Znojmo YMCA): "Do zápasu jsme nastupovali s tím, že chceme vyhrát. Předchozí zápasy byly vždy výsledkově těsné, tentokrát jsme chtěli body. Víme, že Brno hraje převážně přes holky, tak jsme tomu přizpůsobili obranu - hlavně teda kluci. Věřili jsme si a nakonec to vyšlo."

SK RG Prostějov - Sokol České Budějovice 26:9 (10:2)

Soupeři se utkali potřetí v této sezoně a stejně jako v prvním zápase na prostějovské palubovce se Českým Budějovicím nepodařilo vstřelit dvojciferný počet bodů. Domácímu týmu se dařilo nejen v útoku, kde hosty přehrával díky dobrému doskoku a opakovaným střelám, ale i v obraně, kde dokázal získávat míč většinou po první střele Budějovic. Střelecky se nejčastěji prosadil Petrovi Galíčkovi, který soupeřovo konto zatížil hned 9 koši a s celkem 51 koši suverénně vede průběžnou střeleckou tabulku nejvyšší soutěže s průměrem 6,3 koše na zápas. 

Nejlepší střelci utkání: Galíček 9, Lešanská 4 - Kortus D. 2, Krejčí 2, Procházková 2.

Pár vět k utkání od Rostislava Kortuse (Sokol České Budějovice): " Karty byly v podstatě rozdané už od začátku, po prvních pár minutách šel Prostějov do vedení 2:0 a dál už ten rozdíl jenom rostl. My jsme se v zápase dlouho hledali, zkoušeli jsme různě střídat sestavy, ale bohužel se nepovedlo. Problém byl hlavně v naší střelecké úspěšnosti, protože 9 košů je opravdu málo, a v doskočených balónech, ve kterých obzvlášť prostějovští kluci silně dominovali. Prostějov byl dneska lepší a vyhrál zaslouženě."

Pár vět k utkání od Kateřiny Lorencové (SK RG Prostějov): "Myslim si, ze to byl povedený zápas, výsledkově je to náš nejlepší zapas sezóny. Hrálo se mi dobře, od začátku jsme vedli, dařilo se nám v útoku a kromě jednoho úseku nám to tam i padalo, takze jsme si v klidu mohli hrát svoji hru a žádné drama jako minuly vikend se nekonalo."

 

 

 


Komentáře

komentáře Disqus