V 6.kole dorostenců dominovalo KK Brno A a Prostějov

Kromě dohrávky České korfbalové extraligy se v sobotu 8.1.2022 odehrálo i další kolo České dorostenecké korfbalové extraligy. V Moravském Krumlově, kde své kolo uspořádalo Znojmo, bralo všechny body Brno A. Třetí zápas mezi Brnem B a Znojmem pak byla střelecká exhibice domácího týmu. V Prostějově zase nezaváhal domácí tým, který přehrál jak Náchod, tak i Koblov. Ve třetím zápase šlo o nejvyrovnanější utkání kola, které nakonec urval tým Náchoda.

Miniturnaj v Moravském Krumlově

MS Znojmo YMCA - KK Brno "A" 12:21 (7:14)

Tento zápas byl přímým soubojem o 1.místo v průběžné tabulce, proto se dal očekávat boj od začátku až dokonce. Bohužel oběma týmům chybělo několik hráčů základní sestavy, což zřejmě ovlivnilo průběh i výsledek utkání. V prvním poločase na hřišti dominovali vysocí hráči z Brna, kteří sbírali míče pod košem soupeře po jeho nepřesných střelách. Naopak se mu dařilo střelecky a postupně navýšilo rozdíl ve skóre na 7 košů. Ve druhé půlce se hra trochu vyrovnala díky přesným střelám Kočkové a Pavlíčkové, na obrat výsledku to však nestačilo a Brno celkem jednoznačně zvítězilo.

Nejlepší střelci utkání: Kočková 5, Pavlíčková 5 - Kohl Jiří 6, Holík L. 4.

KK Brno A - KK Brno B 17:6 (10:4)

Vzájemný zápas brněnských hráčů byl zpočátku vyrovnaný. Od stavu 3:3 však brněnský A-tým začal projevovat svoje kvality a postupně začal navyšovat svůj náskok. Konečný výsledek však znamená pro B-tým zlepšení oproti minulému vzájemnému zápasu.

Nejlepší střelci utkání: Franzki 4, Čarvašová 4 - Malina 2.

MS Znojmo YMCA - KK Brno B 25:10 (12:4)

Ve třetím utkání Znojmo roli favorita zvládlo, do utkání vstoupilo dominantně a díky týmovému výkonu a ostrostřelkyním Kočkové s Pavlíčkovou nedalo soupeři šanci. Brno se snažilo prosadit přes vysoké kluky na doskoku, efektivita proměňování šancí však byla velice nízká. Jedinou kaňkou na výkonu domacím tak byla udělená žlutá karta hráči Toufarovi za nesportovní chování.

Nejlepší střelci utkání: Kočková 8, Pavlíčková 7, Křupal R. 5 - Malina 2, Pařilová 2, Petřík 2, Prichzi 2.

Pár slov k turnaji od Jitky Pavlíčkové (MS Znojmo YMCA): "Osobně to pro mě byly herně vyvedené zápasy. Hráli jsme bez našich pár kluků a zahráli si i naši nováčci, takže do utkání jsme nastoupili s tím, že nám stačí jenom jedna výhra nad Brnem B. A taky se tak stalo. Nechali jsme se i zbytečně vyprovokovat a to nás taky trochu oslabilo. Proti Brnu B to byl pohodový, střílecí zápas až na tu jednu kartu."

Pár slov k turnaji od Veroniky Čarvašové (KK Brno A): "Na zápasy konané v Moravském Krumlově jsme sice neměli dvě naše holky ze základu, ale proti Znojmu jsme se namotivovali. Přeházeli jsme trošku sestavu a s přehledem nám to vyšlo. Tím jsme si všichni dokázali, že máme na všechny dorostenecké týmy v tabulce a žádný tým není neporazitelný. Zápas proti našim jsme si chtěli hlavně užít a věřím, že i Béčko si ho užilo."

Miniturnaj v Prostějově

SK Plhov Náchod - SK RG Prostějov 8:24 (5:18)

Tým Náchoda se k utkání dostavil jen v sedmi hráčích a s několika staršími žáky v sestavě, což zřejmě tento zápas rozhodlo. Prostějov nastoupil do utkání dominantně a hned od začátku se chytl i střelecky, kdy svoje šance dokázal proměňovat. Navíc byl velice dobře takticky připraven na hru proti sedmi hráčům, takže Náchod téměř k ničemu nepustil a jasně v tomto utkání zvítězil.

Nejlepší střelci utkání: Bašta 2, Vanclová 2, Vedral 2 - Bartošová 7, Valenta 5

SK RG Prostějov - KK Koblov 15:6 (8:1)

Rozjetý Prostějov pokračoval tam, kde předchozí zápas skončil. Dobrým pohybem si vytvářel šance pro skórování blízko u koše a tyto šance většinou proměňoval. Koblov se naopak nedokázal dostat do hry, kazil přihrávky a ztrácel míče po první střele. Prostějov tak Koblovu vrátil porážku z prvního kola a ziskem dalších dvou bodů se přiblížil 3.místu v tabulce.

Nejlepší střelci utkání: Bartošová 5, Valenta 4 - Hák 2, Michálková 2.

SK Plhov Náchod - KK Koblov 15:14 (8:9)

Poslední zápas tohoto kola byl nakonec nejvyrovnanější. Z počátku se zdálo, že bude mít navrch tým Koblova, který dlouhou dobu vedl a Náchod musel dotahovat. Domácí tým však nesložil zbraně a díky košům starších žaček Paslerové a Čtvrtečkové skóre dotáhl a minutu před koncem se dokonce dostal do jednokošového vedení, které již nepustil.

Nejlepší střelci utkání: Schmidtová 3, Vanclová 3, Čtvrtečková 3 - Hák 4.

Pár slov k turnaji od Venduly Bartošové (SK RG Prostějov): "Podle mě jsme s Náchodem odehráli pěkný zápas, proměnili spoustu košů a také nám pomohla hlavně týmová hra. S Koblovem jsme šli do zápasu namotivovaní z výhry proti Náchodu. Po prvním prohraném zápase s nimi jsme věděli, že se to už nesmí stát. Společně jsme dokázali, že na to máme. Koblov byl přemotivovaný a to nám pomohlo. Začali dělat chyby a my jsme naopak měli skvělou obranu i útok. Oba zápasy se nám velmi povedly a za tým jsme maximálně spokojení."

Pár slov k turnaji od Kláry Novákové (SK Plhov Náchod): "Na zápasy jsme přijeli v sedmi, ale to nás neodradilo a chtěli jsme uhrát co nejlepší zápasy. Věděli jsme, že to v takovéhle sestavě dokážeme, protože jsme takhle už několikrát hráli. První zápas s Prostějovem byl pro nás těžký. Bylo vidět, že prostějovští hráči mají dost zkušeností a uměli si poradit s hrou proti sedmi. Do druhého zápasu jsme nastoupili s tím, že budeme hrát s o dost mladším týmem a jejich zkušenosti nejsou takové jako hráčů Prostějova. Poslední zápas jsme s nimi totiž hráli vyrovnaně i v šesti, a tak jsme v takovým duchu chtěli pokračovat i v tomto zápase. V průběhu zápasu měl tým Koblova navrch a my stále prohrávali. Snažili jsme se je dotáhnout, ale první tři čtvrtiny se nám to nedařilo. Až v posledních minutách, jsme vyrovnali po skórování našich starších žaček, které v ten den odehrály své premiérové zápasy v kategorii dorostenců, a proto bych chtěla zmínit jejich výkon (Anna Páslerová: 2 koše, Kristýna Čtvrtečková: 3 koše). Minutu před koncem jsme se dostali do vedení a udrželi si ho až do konce zápasu. Jsme moc rádi, že jsme dokázali vybojovat alespoň jednu výhru."


Komentáře

komentáře Disqus