Víte, že... Skutečnou senzací pro rok 2022

Skutečnou senzací roku 2022 je rozhodnutí nizozemského vedení korfbalového svazu přesunout pořadatelství finále nejprestižnější soutěže světa do České republiky. Důvodem je neustálá nepředvídatelnost covidové situace, která činí Korfbal Legue nemalé ekonomické ztráty. Prestiž finále v kombinaci s náklady na pronájem haly Ahoy, která by s největší pravděpodobností již podruhé zůstala neobsazena diváky, dovedl KNKW k napodobení myšlenky hokejové NHL, kdy týmy vyjíždí na některé zápasy do světových metropolí a propagují tak svou soutěž.

Jelikož termín finále se kryje s Mistrovstvím světa hráčů do 19 let, který uspořádá o Velikonocích Kutná Hora, naskytla se ideální příležitost v kombinaci obou akcí a live prezentaci TOP zápasu sezóny všem účastníků kutnohorského mistrovství. Na živo tak zápas uvidí diváci ze všech kontinentů, což je obrovská přidaná hodnota myšlenky.

Nemalou roli v rozhodování sehrálo úspěšné vysílání finálového zápasu posledního ročníku Korfbal Legue, který produkoval Český korfbalový svaz v dubnu 2021 a taktéž příprava nizozemského nároďáku před mistrovství Evropy v Belgii 2021, která proběhla právě v hale Klimeška v Kutné Hoře.

Z vedení Českého korfbalového svazu jsou zatím potvrzené jen základní informace. „Kontrakt s IKF a KNKW je podepsán, jediný zádrhel k řešení je v počtu garantovaných vstupenek pro účastncí se družstva, sponzory mezinárodní federace a české fanoušky. Zatím máme garantovanou kvótu 300 vstupenek, kterou se snažíme navýšit na 500“ řekl generální sekretář ČKS Tom Voda. Prodej vstupenek v ČR proběhne na terminálech SÁZKY a.s. 29. února 2022. Přímým přenosem bude zápas vysílat kanál Eurosport 3.


Komentáře

komentáře Disqus