Víte, že... Nejlepší střelci první poloviny soutěží

Nejlepšími střelci první poloviny soutěží, které mají nyní zimní přestávku a naplno se opět rozeběhnou 8.ledna 2022, jsou:

  • mezi ženami znojemská Jitka Pavlíčková, která ve třech soutěžích dokázala nastřílet úctyhodných 41 košů. V dorostenecké extralize dala 32 košů a 6 přidala v extralize dospělých a tři ještě v 1. ČKL.
  • mezi muži je průběžně první Lukáš Holík s 46 koši, když ke 24 košům v Lize starších žáků přidal ještě 22 v dorostenecké extralize, druhý je pak koblovský Tomáš Hák, který k 35 košům v dorostenecké extralize přidal ještě 7 košů v 1. ČKL.

Absolutní pořadí střelců:

  1. Lukáš Holík                       46košů (24košů Liga STŽ + 22košů ČDKE)
  2. Tomáš Hák                        42košů (35košů ČDKE + 7košů 1.ČKL)
  3. Jitka Pavlíčková                41košů (32košů ČDKE + 6košů ČKE + 3koše 1.ČKL)
  4. Tomáš Toufar                    38košů (34košů ČDKE + 1koš ČKE + 3koše 1.ČKL)
  5. Klára Nováková                37košů (26košů ČDKE + 11košů 1.ČKL)
  6. Petr Galíček                      36košů (vše v ČKE)
  7. Vojtěch Holík                     36košů (vše v ČDKE)

Nejvyšší soutěži (v České korfbalové extralize) kraluje prostějovský Petr Galíček, na druhém místě je nejlepší žena Eliška Zieglerová z KK Brno s 24 koši a třetí je pak Petr Šnajdr z Prostějova se dvaceti přesnými zásahy. Deset a více košů zaznamenalo v nejvyšší soutěži zatím šest žen a sedm mužů, když zajímavostí je, že v této společnosti můžeme nalézt 4 dámy z brněnského KK.

Druhá nejvyšší soutěž (1.Česká korfbalová liga) má v čele střelecké tabulky dvě ženy, když o první místo se dělí Kristýna Holubčíková z KK Sokola Koblov a Anežka Mensová z SK Respo Kutná Hora, které shodně mají nastříleno 16 košů. Následují nejlepší muži, kterými jsou prostějovský Vojtěch Ošťádal se 14 koši a koblovský kapitán Jiří Hájek se 13 koši. Hranici 10 košů pokořilo zatím v 1.lize celkem 6 žen a 4 muži, když v této desítce můžeme nalézt po třech zástupcích z Kutné Hory a z Koblova, dva pak doplňuje SK Náchod Plhov.

Nejvyšší dorostenecká soutěž má na čele střelecké tabulky brněnského Vojtěcha Holíka se 36 koši, který vede s minimálním rozdílem před Tomášem Hákem (35košů) a Tomášem Toufarem (34košů) nejlepší dívkou, kterou je Jitka Pavlíčková se 32 koši. Více než deset košů pak dokázalo nastřílet celkem 21 juniorských zástupců, když plná desítka z nich obléká dres KK Brno.

Liga starších žáků, které zatím kralují družstva KK Brno a KK Sokol Koblov, má na čele střelecké tabulky absolutního střeleckého krále Lukáše Holíka s 24 koši před koblovským Filipem Šupíkem s 20 koši. Mezi dívkami pak první tři místa okupují koblovské Kristýna Kopišová se 17 koši a Barbora Mamulová a Valérie Marcinová shodně s 15 koši. Mezi celkem 14 střelci, kteří dokázali zaznamenat dvojciferný výsledek dosažených košů,můžeme nalézt 8 zástupců KK Brno a 4 zástupce KK Sokol Koblov.


Komentáře

komentáře Disqus