Okénko do Korfballeague - 1.kolo

Nejvyšší nizozemská soutěž Korfballeague byla zahájena v sobotu 20. listopadu a první zápas nového ročníku obstaral úřadující šampión sezóny minulé PKC Papendrecht, který na své palubovce přivítal DOS´46, který již druhým rokem vede z pozice hlavního trenéra bývalý český reprezentant Edwin Bouman.

Korfballeague je v této sezóně opět, stejně jako v té minulé, rozdělena do dvou šestičlenných skupin, ve kterých se družstva utkají systémem každý s každým, a to vždy doma – venku. Od sezóny následující – tedy 2022/2023 se opět vrátí počet na 10 družstev tak, jak tomu bylo v předcovidovém ročníku. Tři družstva sestoupí přímo a družstvo z deváté pozice čeká barážové dvojutkání proti druhému družstvu ze druhé nejvyšší soutěže.

Nejvyšší vítězství si prvním kole připsala družstva Koog Zaandijk ve skupině A a DVO Bennekom ve skupině B a obě tak aktuálně vévodí průběžným tabulkám skupin. V tabulce střelecké je na tom po prvním kole nejlépe Mick Snel s devíti koši před Gertjanem Meerkerkem s osmi koši, mezi ženami nejvíce košů v prvním kole nastřílela Marjolijn Kroon a Fleur Hoek, které shodně zaznamenaly po šesti koších.  

Skupina A Korfballeague – 1.kolo

  • KZ – Dalto                               27:10                              
  • Fortuna – Blauw Wit                31:25      
  • KCC – LDODK                         21:24                                                         

Skupina B Korfballeague – 1.kolo

  • PKC – DOS ´46                         20:18
  • Groen Geel – Oost Arnhem      19:15
  • DVO – TOP                               31:22

Komentáře

komentáře Disqus