#2 Mistrovství Evropy – první hrací den

Prvním hracím dnem bylo pondělí 25.10.2021. Snídaně byla v 8:15 formou pestrého bufetu – šunka, sýr, salám, marmelády, jogurt, vaječná omeleta, pečivo, zelenina, ovoce, káva, čaj, atd. Po snídani vyrazil realizační tým na nákupy do místního Lidlu, abychom si zajistili oběd a večeři. Před obědem byla drobná svačinka a jelo se na trénink. Ten byl zaměření na střelbu a bylo to spíše takové korfbalové „rozbruslení“. Po tréninku došlo konečně na oběd v podobě kuřecího masa se smetanou na kari nebo na paprice s brambory a vařenou brokolicí. Odpoledne už se jen netrpělivě čekalo na zahájení turnaje a našeho prvního zápasu. Zápas začal 19:45, a to rovnou proti domácímu týmu z Belgie. Prohra 5:23 vypadá velmi zle, ale přesto můžeme říct, že si zápas naši hráči užili a Belgii nedali nic zadarmo.

Pohled korfbalového experta Lukáše Filipa: "Česká reprezentace v zápase proti domácí favorizované Belgii podlehla výrazně 5:23, když první koš vstřelila až za stavu 0:5, kdy se prosadil Petr Šnajdr který do poločasové přestávky dokázal přidat ještě jeden koš. Další koš přidal Patrik Nguyen a tak naši reprezentanti šli do šaten za stavu 3:11. Změnu ve vývoji nepřineslo ani dvojí střídání, když do druhé půle poslal hlavní trenér Ivo Kracík na palubovku Jana Toufara a Dominiku Drábkovou – ve třetí desetiminutovce totiž Češi žádný koš nepřidali, když si vůbec neuměli poradit s těsnou belgickou obranou. V závěrečné čtvrtině se zápas již jen dohrával a po jednom koši si připsali Petr Pešák a jediná střelkyně české reprezentace Tereza Hurdálková.

Celkově je pět košů za jediný zápas historické české minimum na evropských šampionátech, když “překonali” své dosavadní minimum z roku 2016, kdy prohráli s Německem 7:19. Méně košů za jediný zápas v historii halového šampionátu starého kontinentu vstřelili naposledy Skotové, když 30.října 2014 podlehli v portugalské Maie Německu 2:30."  

Koše:

  • CZE - Šnajdr 2, Pešák 1, Nguyen 1, Hurdálková 1
  • BEL - Caluwe 7, Struyf 4, Denis 3, Beeck 3, de Vogelaere 2, Seys 1, de Ley 1, Courtens 1, Meganck 1

Komentáře

komentáře Disqus