Poslední soustředění před Mistrovstvím Evropy 2021

Předpolední víkend (15.-10.-17.10.2021) před startem ME divize „A“ v Belgii proběhlo již čtvrté soustředění seniorské reprezentace pro tento turnaj. Zúžený výběr reprezentantů (9+9) se tentokrát sešel v Kutné Hoře a čekaly ho velmi kvalitní přípravné zápasy. 

Hned večer v pátek se reprezentanti utkali s pravidelným účastníkem nejvyšší korfbalové soutěže, s týmem DOS ´46. Hrálo se na 5x15 minut hrubého času a oba týmy vehementně střídaly a točily se sestavou. Bylo jasné, že pokud nizozemský tým postavil své top hráče, tak byla kvalita hry a skóre na jejich straně. Ale pokud DOS jen trochu prostřídal, tak se hra vyrovnala a i naši hráči ukázali, že se jejich příprava snad vyvíjí správným směrem.

V sobotu dopoledne se konala „odveta“ pátečního večerního zápasu. Hrálo se 2x30 minut hrubého času. Tým DOS ´46 postavil svůj B-tým. Utkání mělo velmi vyrovnaný průběh. Poločas byl 10:9 ve prospěch českého týmu. Druhá půle už se našim reprezentantům tolik nepovedla, ale výsledek, i přes prohru 19:21, byl po solidním výkonu pozitivně vnímaný.

Sobotní odpoledne patřilo korfbalovému „maratonu“. Náš tým během 3 hodin odehrál dva neformální přátelské zápasy. První zápas hráli čeští reprezentanti proti nejlepšímu týmu světa, týmu Nizozemí. Holanďané zvolili Kutnou Horu jako místo pro svoji závěrečnou přípravu na ME v Belgii. Hrálo se na 6x12 minut a ve všech šesti případech jasně zvítězili Holanďané. Druhý zápas hned navazoval, a to proti A-týmu DOS ´46. Odehrály se 4 čtvrtiny po 12 minutách a velmi překvapivé a pozitivní bylo vítězství českého týmu 8:6 v první čtvrtině. V dalším průběhu zápasu už bylo vidět, že našim hráčům po náročném programu dochází mentální a fyzické síly. Přesto bylo cítit, že tým svoji sílu a kvalitu má, a že se jeho hra zlepšuje.

V neděli dopoledne měl tým jeden trénink se zaměření na střelbu a spíše zábavné soutěže. Po tréninku dostali hráči příležitost podebatovat s hráči nizozemské reprezentace například o tom, jak funguje korfbal u nás a u nich z pozice reprezentanta. Hráči ale mohli probrat i své soukromé aktivity, zaměstnání, studium, atd. Šlo o velmi příjemné a doposud neznámé setkání s těmito top korfbalovými hráči. 

Po společném týmovém obědě byla prozrazena závěrečná nominace 7+7 hráčů. A kdo tedy bude reprezentovat Česko na ME: Sára Sahatciu, Eliška Zieglerová, Vendula Jemelíková, Dominika Drábková (všechny Brno), Tereza Hurdálková (Náchod), Aneta lešanská (Prostějov), Nela Kubů (Brno Nový Lískovec), Petr Galíček, Petr Šnajdr, Jan Tichý (všichni Prostějov), Patrik Nguyen, Tomáš Toufar (oba Znojmo), Petr Pešák a Rostislav Kortus (oba České Budějovice).

A co čeká posledních 7+7 statečných ještě před samotným odjezdem do Belgie? Hráči se sejdou ve čtvrtek 21.10. v Kolíně pro poslední dva „ladící“ dny společné přípravy. Zde by si měli během čtvrtka a pátku ještě společně zatrénovat a možná i odehrát přátelský zápas proti místnímu týmu VKC Kolín. V sobotu 23.10. ráno pak tým definitivně vyrazí do belgických Antwerp (místo konání ME). Tady pak v neděli 24.10. odehraje česká reprezentace poslední přípravný zápas s reprezentačním tým Belgie U19 … start ME pro náš tým je v pondělí 25.10. v 19:45 s domácí Belgií.


Komentáře

komentáře Disqus