Začnou závěrečné boje na Mistrovství Evropy 2021 divize B

Dnes se v polské Wroclawi rozběhnou závěrečné boje na Mistrovství Evropy 2021 divize B, když semifinálové zápasy jsou na programu od 17.30 a 19.30 a je možné je živě sledovat na YouTube či na webových stránkáchworldkorfball.com

Dosavadní průběh přinesl několik překvapivých výsledků na úkor papírových favoritů. Polsko podlehlo ve svém úvodním utkání Skotsku, které ovládlo základní skupinu A, poměrem 15:18 a Slovensko si odneslo debakl proti Turecku po výsledku 10:21.

Dnešní program obstarají tedy nejdříve semifinálové zápasy ve skupině o 5.-8. místo, kde se od 13:30 hraje zápas Řecko – Švýcarsko a od 15:30 ostrovní derby Irsko – Wales. Semifinále pak odstartuje v 17:30 duel Polsko – Turecko a v 19:30 Skotsko – Slovensko.

Turnaj bude zakončen zítra, když utkání o umístění začínají v 10:00 zápasem o konečné sedmé místo a ve 12:00 o páté místo. Ve 14:00 se pak v boji o bronz představí poražení semifinalisté a finále je programu v 16:00, kdy se bude rozhodovat o vítězi prvního samostatného Mistrovství Evropy divize B.

Českou stopu na turnaji můžeme nalézt mezi rozhodčími, když mezi šesticí arbitrů je i nejzkušenější mezinárodní rozhodčí Lukáš Filip, který na tomto turnaji opět posune historický světový rekord v počtu řízených utkání na mezinárodní scéně, když dnes pokoří hranici 220 zápasů. Na lavičce slovenského družstva pak můžeme sledovat bývalého českého reprezentanta a nejúspěšnějšího českého reprezentačního trenéra Radka Honzíčka a v družstvu slovenského národního družstva pak i několik hráčů z české nejvyšší soutěže oblékající barvy KK Brno.


Komentáře

komentáře Disqus