Olympijské festivaly

Dnes v pátek 23.července budou zahájeny Olympijské hry 2020, které musely být k důvodu celosvětové pandemie o rok odloženy. Dnes ve 13.00 začne v Tokiu slavnostní otevírací ceremoniál a hry budou oficiálně zahájeny, i když první soutěže již probíhají od středečního rána, kdy byly rozehrány základní skupiny v softballu a kopané.

Dnešního dne budou v Praze a v Brně zahájeny Olympijské festivaly, na kterých si sportovní fanoušci a široká veřejnost budou moci vyzkoušet různé olympijské i neolympijské disciplíny. A samozřejmě jejich součástí bude i korfbal, který na letošní festivaly přichází s novinkou, kterou je souboj dvou největších českých měst v Korfbatlonu. Korfbatlon v sobě spojuje běh a střelbu na korfbalový koš a výzva, která bude stát v souboji mezi českými metropolemi, je o tom, kdo dokáže vytyčenou trasu zvládnout rychleji a navíc s přesnější střelbou.
 
Fanoušci sportu a korfbalu zvláště se mohou těšit na reprezentačního trenéra Ivo Kracíka, který povede festival v Praze a Petera Bušíka, jež má na starosti vedení brněnského korfbalového festivalu.
 
Veškeré dění na Olympijských festivalech můžete sledovat na sociálních sítích pod těmito odkazy:

Komentáře

komentáře Disqus