Titul ve finále vystřelila Prostějovu Zlatým košem Aneta Lešanská

Mistrovství ČR v beach korfbalu 2021 se dnes konalo v prostějovském Beach Sport areálu,  kde se o titul v prestižní kategorii Elite utkalo 6 družstev. V základní části se hrálo systémem každý s každým - tedy na každé družstvo čekalo v horkem počasí 5 zápasů. Nejlépe si s touto porcí poradilo první družstvo SK RG Prostějov, které ani jednou nepoznalo hořkost porážky a první tým KK Sokol Koblov. Finále přineslo výborný korfbal, remízu v základní hrací době a o vítězi a držiteli mistrovského titulu tak muselo rozhodnout prodloužení, jež Zlatým košem ukončila Aneta Lešanská,  která pro domácí SK RG Prostějov získala historivky druhý titul plážového Mistra České republiky. 
Za zmínku stojí i bronzové medaile pro družstvo Return of Stars složené z bývalých úspěšných reprezentantů, které dokázalo potrápit téměř všechny soupeře a svou zkušenost ukázalo naplno v posledním zápase o bronz, které zvládlo poměrem 4:1. 
 
Konečné pořadí:
1. SK RG Prostějov A
2. KK Sokol Koblov A
3. Return of Stars
4. SK RG Prostějov B
5. KK Brno 
6. KK Sokol Koblov B
 
Nejlepšími střelci turnaje byli prostějovský Petr Galíček a koblovská Kristýna Holubčíková.
 
Kategorie dorostenecká nepřinesla příliš napětí, neboť do soutěže se přihlásila pouhá 4 družstva a vítězství si připsalo první družstvo KK Brno,  které turnajem prošlo naprosto jednoznačně a v jeho dresu dominovali i nejlepší střelci turnaje, kterými byli juniorské reprezentační hvězdy Martin Němeček a Zuzana Herbstová.

Komentáře

komentáře Disqus