Soustředění U19 v Kostelci na Hané

Po dlouhé době a poprvé v letošní přípravě se mohl sejít také reprezentační výběr U19. V silně pozměněné sestavě a poprvé s týmem U-17 trenéra Lukáše Filipa se uskutečnilo společné soustředění mladých talentů v Kostelci na Hané.

Páteční trénink se i díky opožděné večeři protáhl až do pozdních večerních hodin a proběhl jako seznamovací pro hráče i celý realizační tým. Počáteční nadšení celého realizačního týmu vystřídalo lehké zklamání z vysokého počtu omluvenek. A když se konečné číslo potvrzených účastí zastavilo na čísle 13, věděl trenér Jiří Podzemský, že se tentokrát bude muset spokojit „pouze“ se 7-mi děvčaty a 6-ti chlapci.

Oba trenéři se již předem dohodli na sobotním přátelském utkání obou výběrů a tak se taktická příprava částečně promítla i do sobotních předzápasových tréninků.

Utkání se hrálo na 5 bloků po 10-ti minutách pod taktovkou zkušeného prostějovského rozhodčího Petra Šnajdra. Mladí hráči se rozhodně svých starších kolegů nezalekli a mnozí z nich již v těchto fázích přípravy dokazovali trenérům, že s nimi musí pro finální výběr počítat. Trenéři v zápase vystřídali všechny hráče a i když nakonec tým Jiřího Podzemského zvítězil 17:11 (5:1/4:2/1:1/4:1/3:6), rozhodně mladí hráči ukázali velké srdce a bojovného ducha.

V této fázi se oba týmy opět v přípravě osamostatní, ale před vrcholnou akcí U-19 je naplánované ještě jedno společné soustředění přímo v K. Hoře. Zde již budou trenéři ladit tým na historicky 1. MS kategorie U-19 na české půdě.


Komentáře

komentáře Disqus