Přípravné soustředění výběru talentované mládeže do 17 let

O víkendu 11. – 13. června se v Kostelci na Hané konalo přípravné soustředění výběru talentované mládeže do 17 let, který se na společné přípravné akci sešel poprvé od září 2020. Realizační tým této juniorské reprezentace pozval na toto soustředění 16 hráčů složených výhradně z ročníku 2005.

V rámci tohoto soustředění proběhla celá řada testů korfbalových dovedností a rovněž fyzické připravenosti. Kromě toho se trenéři věnovali střelbám, základnímu sehrání útočných a obranných čtveřic. Nacvičené akce a dovednosti si pak hráči mohli vyzkoušet v sobotním modelovém utkání proti starším kolegům z kategorie U19. A jak to dopadlo? To se dočtete až na konci článku ☺.

V dalším plánu realizačního týmu je prázdninový čtyřdenní přípravný kemp a podzimní halové soustředění, kam budou pozváni i další šikovní hráči narození v roce 2006. Všichni budou bojovat o postup do základní sestavy na následný výjezd na mezinárodní turnaj do Belgie o prvním listopadovém víkendu, kde poměří své síly se zahraničními soupeři. Vrcholem však bude Světový Pohár v červnu 2022. Hráči tak mají dostatek času na přípravu a trenérský tým má příležitost sledovat vybrané nadějné hráče po relativně dlouhou dobu a složit z nich tu nejlepší sestavu pro boje o medailové umístění.

Výhra nad U19 v poslední části zápasu! Sobotní večer patřil modelovému utkání U17 proti U19.

Hrálo se pět desetiminutovek a do každé pětiny trenéři postavili různě složené základní osmičky.

V první části byla vidět bojovnost obou týmu a nutno vyzdvihnout, že se ti mladší svých starších a zkušenějších kolegů nebáli a nehodlali jim darovat žádné body navíc. Velmi dobře spolu kooperovali, stavěli rozmyšlené akce a počkali si před střelbou na doskok. Začátek utkání tak vypadal vyrovnaně, ale i přes snahu zabránit postavení doskoku či asistenta a následnému skórování protistrany prohrávali 2:4.

Ve druhé pětině nastoupila úplně jiná sestava a bylo vidět, že proti rozjetým U19 neměla moc šancí. Trvalo poměrně dlouho, než se nově postavení hráči dostali do tempa, takže druhá pětina skončila 1:5.

Snažení o to dát koše vypadalo jak na sinusoidě – v další pětině znovu obměněná sestava těžila ze zlepšených nahrávek, bojovnosti a spolupráci dvojiček hráčů. Nedovolili zkušenějším kolegům více než jeden koš – výsledek byl tak nerozhodný 1:1

Čtvrtá pětina opět na svém začátku poznala úplně jiné složení sestavy. Ta se zprvu jevila v útoku rychlejší a aktivnější. Postupem času však tato rychlost a aktivita vedla ke zbrklým a nepřesným nahrávkám, a tedy i k jednoduššímu získání míče soupeři a jejich následnému skórování. Tento boj skončil poměrem 1:4

Poslední pětina vypadala opět úplně jinak. Trenéři postavili ty hráče, kteří k sobě pasovali nejlépe. Všichni začali víc střílet, spolupracovat. Byla vidět i schopnost vnímat hru jako celek, ale zároveň sledovat míč, prostor i hráče kolem sebe. Tohle všechno zapříčinilo krásný výsledek 6:3!

Přestože celkový stav utkání skončil 11:17 ve prospěch U19, na talentované mládeži byl vidět pokrok, bojovnost a snaha uhrát to nejlepší!

Střelci:

Jitka Štěpánová (Náchod) – 3 koše

Jitka Pavlíčková (Znojmo) – 2 koše

Štěpán Vedral (Kolín) – 2 koše

Martin Netolický (Náchod) – 1 koš

Marie Dobiášová (Kolín) – 1 koš

Martin Němeček (Brno) – 1 koš

Eliška Křížková (Prostějov) – 1 koš


Komentáře

komentáře Disqus