Do finále postupují PKC a Fortuna

Do napjatě očekávaného finálového duelu letošního ročníku Korfballeague nakonec postoupila obě vítězná družstva základních skupin po základní části. Oba finalisté však museli o své účasti rozhodnout až ve třetích zápasech semifinálových sérií. 

PKC Papendrecht začal rozhodující zápas s Olavem van Wijngaartenem na lavičce. Tento tah trenéra PKC a bývalého veleúspěšného trenéra nizozemské reprezentace Wima Scholtmeijera směřoval k záměru postavit Olava, jako jednoho z nejlepších obránců na světě, proti Mickovi Snelovi, jež je největší útočnou silou TOP. A tah vyšel dokonale – Olav van Wijngaarten již od druhé minuty mohl hrát proti Mickovi Snelovi a navíc skvěle pracoval na doskoku pro exclentního střelce PKC Laurense Leeuwenhoeka, jež zaznamenal 8 košů.

PKC se rychle ujal vedení 6:1, TOP reagoval oddechovým časem, ale PKC pokračoval v excelentní jízdě a ještě během první půle vedl dokonce o deset košů poměrem 16:6. Poločas skončil 17:9 a fanoušci PKC mohli u televizních obrazovek jásat – ve druhé půli papendrechtští kontrolovali vývoj střetnutí a zaslouženě se mohou těšit na sobotní finále.

Fortuna Delft s rozhodujícím zápase začal velmi nejistě a pokračoval ve střelecké mizérii. To se projevilo i v poločasovém výsledku, kdy hostující KZ vedl na palubovce favorizovaného obhájce titulu 8:9. Začátek druhé půle nesl ve stejném duchu a KZ zůstával ve vedení 11:12 a 12:13, ale to bylo v tomto utkání naposledy. Postupně se totiž projevila výrazně vyšší zkušenost Fortuny, která během tří minut pěti koši v řadě otočila průběh rozhodujícího duelu a ujala se rozhodujícího vedení 17:13.

PKC vs TOP 29:19 na zápasy 2:1
Fortuna vs KZ 22:15 na zápasy 2:1

Velké finále nejkvalitnější soutěže světa Korfballeague je na programu již tuto sobotu 17. dubna od 16:00 a letos se na něj mohou těšit v přímém přenosu i čeští fanoušci, když Český korfbalový svaz připravil vysílání na ČT4 Sport pod zeleným tlačítkem HbbTv – s českým  komentářem a zajímavými cenami pro sledující tohoto sportovního svátku.


Komentáře

komentáře Disqus