Střelecké zajímavosti Korfballeague

V základních skupinách nizozemské nejvyšší soutěže Korfballeague bylo odehráno celkem 60 zápasů, v nichž padlo dohromady 2776 košů, což dává zápasový průměr 46,27 koše na jedno utkání. Zajímavostí je, že v základní skupině A, z níž do semifinále postoupila družstva PKC a KZ (oba týmy aktuálně jsou v semifinále od hrozbou vyřazení, neboť oba prohrávají 0:1 na zápasy), byl průměr výrazně vyšší - 47,66 koše na utkání, zatímco ve skupině B střelci zaznamenali jen 44,86 koše na zápas.

K výraznému poklesu došlo následně u čtvrtfinálových zápasů, kde průměr ze všech odehraných čtvrtfinálových duelů činil 42,33 koše na zápas a k dalšímu poklesu došlo i v odehraných semifinálových střetnutích, kde průměrný počet na jedno utkání je pouze 38,00 košů.

Další zajímavé srovnání je rovněž počet nastřílených košů od mužů a žen, kdy muži vévodí statistikách semifinálových zápasů – 56,58% košů zaznamenali muži a na ženy zbývá 43,42%. Jediným družstvem ze semifinálové čtveřice, kde střeleckým statistikám vévodí ženy je pak Fortuna Delft – poměr je 61%:39% ve prospěch něžného pohlaví. Hráčky a hráči TOP Sassenheim to mají vzácně vyrovnané 50:50. Poražená družstva z prvních semifinálových zápasů tak měla společnou statistiku, kdy jejich ženy výrazněji střelecky zaostávaly za svými mužskými spoluhráči, když u KZ vévodili muži poměrem 60:40 a u PKC dokonce zaznamenali 76,2% a ženy pouhých 23,8%.


Komentáře

komentáře Disqus