Druhé čtvrtfinálové duely byly více napínavé

Druhé čtvrtfinálové duely tohoto ročníku Korfballeague, které se tentokráte hrály na hřištích hůře postavených družstev po základní části, přinesly výrazně vyrovnanější průběhy utkání. V jednom případě bude muset rozhodnout třetí zápas, protože LDODK překvapivě na své palubovce porazil úřadujícího mistra z roku 2019 Fortunu Delft 25:23, když dokázal skvěle zvládnout konec zápasu. Ještě sedm minut před koncem prohrávali domácí poměrem 18:20, ale v závěrečných minutách excelovali, zaslouženě vyhráli a o posledním postupujícím do semifinále tak bude rozhodovat až třetí zápas, který se odehraje v úterý na palubovce Fortuny.

Pro českého fanouška byl nejzajímavější jistě souboj DOS´46, jež vede bývalý český reprezentant Edwin Bouman, s favorizovaným Koog Zaandijk. Edwinovi svěřenci se ve druhém zápase udrželi ve hře po celý průběh zápasu. V závěrečné fázi zápasu dokonce vedli 18:16 a za stavu 18:17 neproměnili penaltu a dle známého pravidla „nedáš, dostaneš“ o vedení rychle přišli a nakonec podlehli nejtěsnějším rozdílem 20:21 a sezóna pro ně končí. Vedení DOS´46 však okamžitě oznámilo, že Edwin Bouman, jež s družstvem dosáhl na 5 vítězství z 12 odehraných zápasů zkrácené sezóny, bude ve své roli hlavního trenéra pokračovat i v sezóně následující.

 

Výsledky zápasů:

Blauw Wit vs TOP 28:35

(na zápasy 0:2, postupuje TOP)

DVO vs PKC 18:20

(na zápasy 0:2, postupuje PKC)

LDODK vs Fortuna 20:21

(na zápasy 0:2, postupuje KZ)

DOS´46 vs KZ 25:23

(na zápasy 1:1, rozhodující zápas 30.3. od 20:30)

 

Semifinále bude následně rozehráno prvními zápasy v sobotu 3.dubna, kdy je jasné, že na palubovce PKC v Papendrechtu se představí nejúspěšnější družstvo posledních pěti let TOP Sassenheim. Koog Zaandijk, jako poslední již jistý semifinalista, si na jméno svého soupeře bude muset počkat do úterního večera. 


Komentáře

komentáře Disqus